Zapečené mäso so šampiňónmi

chopin - bez fotkychopin, 2. marca 2014
4
porcie
120 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
150 g
1 kocka (alebo vývar)
5 ks




Postup

  1. 1

    Bravčové stehno, alebo karé narežeme na rezne. Pripravíme si plech, tak že ho najskôr dobre vymastíme celý posypeme nadrobno posekanú cibulu a jednú plechovku šampionov.

  2. 2

    Na takto pripravený plech ukladáme rezne, ktoré sme predtým vyklepali, nasolili, okorenili a namáčali najskôr v strúhanke a potom vo vajci. Takto obalené rezne prudko opečieme z obidvoch strán. Na horúcom oleji aby chytili kôrku. 2 minúty a potom ich ukládame na pripravený plech.

  3. 3

    Ukládame ich rovnomerne vedľa seba a zalejeme vývarom a z polievky. Pečieme v rúre asi 1 hodinu a v polovici rezne obrátime a znovu podlejeme. Sú vhodné z hranolkami, z ryžov alebo aj s chlebom a zeleninou oblohou.

Diskusia k receptu

jozka2
podla mna piect jednu hodinu je dlho,pokial su vyklepane.Robim roky su velmi chutne,len davam na zapecene rezne pokrajane huby s cibulou,zakryjem platkom sunky a syra,ty to robis opacne,nakoniec to je jedno, ale su velmi dobre.
klotilda
Aj takto pripravený rezeň môže byť chutný. Najbližšie vyskúšam podľa tvojho receptu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia