Citrónovo-pomarančové štvorce fotorecept
Foto: meduzka35
Tento osviežujúci koláčik mi vždy veľmi chutil keď som ho niekde jedla, ale častokrát sa mi zdal až príliš presladený. Tento recept je pre Zobraziť celý popisTento osviežujúci koláčik mi vždy veľmi chutil keď som ho niekde jedla, ale častokrát sa mi zdal až príliš presladený. Tento recept je pre nás tak akurát :) Dúfam, že vám bude chutiť.
porcií
príprava
na 170/150 °C
Postup
-
1
Na tento koláčik budeme potrebovať menší plech s rozmermi okolo 20 cm, ja som použila zapekaciu misu. Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Maslo vyberieme s chladničky (malo by byť veľmi studené) a pokrájame ho na malé kocky.
-
2
Do malého mixéra dáme kocky masla, cukor, múku a soľ. Miešame v mixéri pár sekúnd, až kým sa maslo nespojí s múkou a cukrom. Ak nemáme mixér, môžeme cesto spracovať aj ručne. Ale pozor - nemiesime ho príliš dlho, inak bude cesto tuhé.
-
3
Cesto dáme na plech a ručne ho roztlačíme. Pečieme pri 170 stupňoch približne 25-30 minút.
-
4
Pomaranč a citróny umyjeme. Nastrúhame z nich kôru a citrusy odšťavíme.
-
5
V mise pomaly rozšľaháme vajcia a pomaly do nich pridáme nastrúhanú kôru, šťavu, cukor a múku. Plnku miešame pomaly - nechceme v nej mať príliš veľa vzduchu a bublín.
-
6
Plnku vylejeme na cesto a pečieme pri 150 stupňoch približne 35 minút, alebo dovtedy, kým nie je vrch pevný a upečený.
-
7
Koláč necháme vychladnúť a zatiaľ nepodávame. Teraz bude ešte plnka trochu ako puding. Koláč necháme v chladničke aspoň 3 hodiny, najlepšie cez noc. Nakoniec ho pokrájame na malé štvorce a podávame :)
Diskusia k receptu