Ovocno-zeleninové kuracie stehná

betty21 - fotkabetty21, 12. februára 2012
Ovocno-zeleninové kuracie stehná
Foto: betty21

Kuriatko takýmto spôsobom robievam už veľa rokov. Minule som sa rozprávala s kamarátkou, čo sme varili a ja som povedala, že kurča s kečupom, Zobraziť celý popisKuriatko takýmto spôsobom robievam už veľa rokov. Minule som sa rozprávala s kamarátkou, čo sme varili a ja som povedala, že kurča s kečupom, zdalo sa jej to byť divné. Rozhodla som sa, že ho zverejním.

4 -6
porcie
10 minút
príprava
60 - 90 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
2 ks
2 ks
3 lyžice
podľa potreby ,majoránka
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Stehná obalíme korením, ktoré nám vyhovuje., napr kura zo 7 bylín, korenie na kurča apod. Dáme na nevymastený pekáč, pridáme nakrájanú mrkvu, jabľčka v šupke. Podlejeme asi 1 dcl vody. Pekáč zakryjeme a dáme do vyhriatej rúry piecť.

  2. 2

    Asi po 30 - 40 min. kurča vyberieme z rúry, polejeme kečupom, podľa potreby vodou a znova dáme piecť. Asi 15 min. pred upečením pekáč vyberieme, môžeme posypať majoránkou a necháme dopiecť do chrumkava.

  3. 3

    Ku kuriatku podávam najradšej ryžu.

  4. 4

    Môj tip na rýchlu ryžu: Asi do 2 l vody dám 2 lyžičky soli a privediem do varu. Pridám prepláchnutú ryžu a nechám variť asi 20 min. Potom ryžu scedím cez sito a môžem podávať. Ryža sa nelepí, netreba ju miešať a keď máme dobrú šťavu z mäsa, dobrota je pripravená.

  5. 5

    Dobrú chuť :) Podotýkam, že toto kuriatko chutí sladko-kyslo, teda budú ho mať radi, tí, čo obľubujú mäso s ovocím. Kto chce, môže dať na začiatok aj cibuľu, príp. chilly papričku a pod.

    Ovocno-zeleninové kuracie stehná - obrázok 5

Diskusia k receptu

cica2
lákavé a krásne, dala by som si :-)
cica2
lákavé a krásne, dala by som si :-)
marijanka712
krásne chrumkavé stehienka a tá zdravá ryža k tomu je to dobrý nápad pripravovať ryžu bez masti už som to jedla a nemá to chybu aj tak tých tukov dostaneme dosť do tela iným spôsobom tak treba trocha zdravšie variť , jablčka zvyknem zapekať s kuriatkom, ale mrkvička je pre mna novinka na budúce to vyskúšam podla teba je to super receptík.
janger
Stehienka sa krasne upiekli...Dobra papanicka :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia