
Vydarená večera
Konečne som zohnala zelenú fazuľku tak som mala chuť si s ňou spraviť niečo ľahké a rýchle...

Bryndzovo-zemiakové placky
zemiaky milujem . a bryndza mi chutí velmi v takejto kombinácií, tak dufam že aj...

Torta k 35. narodeninám
Tortu som upiekla synovcovi k jeho 35 narodeninám. Priemer formy 22 cm.

Pangasius v sezamovom kabáte
Rybu umyjeme, osušíme, osolíme. Do strúhanky pridáme sezamové semienka a v druhej miske rozšľaháme...

Jahodové tiramisu
Tento recept som našla v kalendári, keď som nemala čo robiť na praxi :) Neskôr pridám...

Večera narýchlo :-)
Táto rýchlovka môže byť ako na večeru, tak aj na víkendové raňajky.

Bravčová pyramída
Recept je môj. Vymyslela som si ho už dávnejšie, podľa obrázku, ktorý som našla v časopise, Život....

Prsia z morky – univerzál – chlapom pečené
Nerád používam pomenovanie „morčacie“ prsia! Morčatá, tie milé hlodavce, „chlpatú“ odrodu, som totiž choval...

Višňové rezy
Na tento víkend som upiekla višňové rezy. úplne jednoduché, ale veľmi chutné. mám rada...

Králik s karamelom a cestovinami orechiette
Králičie mäso je ideálne pre deti a chorých, aj pre tých, čo si strážia líniu....

Višňové trio
Sezóna višní sa rozbieha, treba mlsať :) Keďže je celkovo málo receptov na koláčiky z višní,...

Rybací perkelt s kolienkami
Taká tá naša klasika s talianskym a maďarským dedičstvom, hotová za čas, kým sa uvaria...

Maková maškrta
Túto makovú maškrtu mám z dovolenky a robím si ju keď mám chuť na sladké. V...

Krémová mrkvová polievka
Je to veľmi dobrá polievka za tepla aj za studena. Recept je od pani Magálovej.

Mečúň s citrusovo-mandľovou glazúrou
Keďže u nás sa na Štedrý večer stretnú 4 generácie a teda aj viac ľudí, snažím...

Dvojdrožďová polévka
Kdo rád drožďovou polévku, pochutná si. Naklíčená pšenice je bonus.

Diana Steak a švédske zemiaky
Na vznik tohoto steaku si nárokujú naraz až traja kuchári - v USA, Austrálii a Brazílii....

Sedmohradská estragónová zeleninová polievka s mäsovými knedličkami
Vybrala som zo svojej zbierky typickú tradičnú polievku sedmohradskej kuchyne, ktorá je plná zeleniny ...

Cuketová pizza
Cuketu zbavíme šupky a jadierok a nastrúhame nahrubo. Vytlačíme šťavu a dužinu dáme do misy...

Hovädzie plátky na ružovom víne a hubách
Obľubujem hovädzie mäso s jemným tukovým „mramorovaním“, výdatne napomáhajúcim jeho šťavnatosti v priebehu dusenia, pečenia, či varenia....

Kyseľ zo zeleného šalátu podľa starej mamy
V tomto čase máme z našej záhradky prebytok zeleného šalátu. Aby sme ho spotrebovali, inšpirovali...

Opitá jablkovo-pudingová štrúdľa
Suroviny na cesto zmiešame a poriadne vymiesime. Vznikne nám lepkavé cesto, ktoré dáme aspoň na 1/2 hodinu...

Pralinky zo surového cesta (Cookie dough pralines)
Pri príprave cookies rada ochutnávam surové cesto. Kamarátke, ktorá si tiež rada “koštne” som navrhla, ...

Zasnežené jablkové šišky
Fajnové šišky, bez droždia, bez kysnutia a vylepšené jablkami. Na fašiangy ako stvorené...

Paštéta Monika
Tento recept je môj vlastný a je vytvorený spojením 3 receptov, všetky som vyskúšala a prišla...

Clafoutis (Hruškový koláč)
Tento recept som si priniesla z Francúzska, patrí medzi moje obľúbené a ešte nikdy nesklamal.

Smotanová bramboračka
Moja verzia šumavskej bramboračky zo starodávne ladenej kuchárskej knihy. V origináli boli ako huby použité čerstvé...

Srnčie rezne s tekvicovými nočkami a hríbovou omáčkou
Pre mňa typické jedlo tohto ročného obdobia. Divina, tekvica a hríby patria odjakživa k jeseni....