Mrkvový koláč
Mrkvový koláč

Mrkvový raw koláčik s tekvicovou zmrzlinou

Ivan Čurgali
šéfkuchár hotela Kaštieľ Mojmírovce****, 16. augusta 2019
Mrkvový raw koláčik s tekvicovou zmrzlinou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií

Suroviny

Korpus:
300 g
100 g
100 g
50 g
4 PL
Plnka:
100 g
4 PL
4 PL
4 PL
Tekvicová zmrzlina:
300 g
300 g
1 l
podľa chuti
Okrem toho:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus: Mrkvu očistíme a nastrúhame. Vložíme do výkonného mixéra, pridáme ostatné ingrediencie na korpus a všetko spolu pomixujeme. Zmesou naplníme mafinové košíčky alebo iné misky, môžeme použiť aj tortovú formu.

  2. 2

    Plnka: Na jemnú kašu rozmixujeme mandle, vodu, javorový sirup a citrónovú šťavu. Plnku rozdelíme na korpusy v košíčkoch alebo vo forme.

  3. 3

    Tekvicová zmrzlina: Očistenú tekvicu zbavíme jadierok, nakrájame na kocky a dáme variť spolu s džúsom. Varíme do zmäknutia. Po uvarení tekvicu zlejeme (tekutinu odložíme) a necháme vychladnúť. Tekvicu spolu s vanilkou, ktorú sme najskôr rozrezali a vyškriabali semiačka, rozmixujeme spolu s mascarpone a javorovým sirupom dohladka, podľa potreby dolejeme scedenú tekutinu z varenia tekvice a dáme do zmrzlinového strojčeka.

  4. 4

    Koláčiky dozdobíme jahodami a podávame s tekvicovou zmrzlinou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: