Mrkvový raw koláčik s tekvicovou zmrzlinou

Ivan Čurgali
šéfkuchár hotela Kaštieľ Mojmírovce****, 16. augusta 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Mrkvový raw koláčik s tekvicovou zmrzlinouFoto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií

Suroviny

Korpus:
300 g
100 g
100 g
50 g
4 PL
Plnka:
100 g
4 PL
4 PL
4 PL
Tekvicová zmrzlina:
300 g
300 g
1 l
podľa chuti
Okrem toho:
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Korpus: Mrkvu očistíme a nastrúhame. Vložíme do výkonného mixéra, pridáme ostatné ingrediencie na korpus a všetko spolu pomixujeme. Zmesou naplníme mafinové košíčky alebo iné misky, môžeme použiť aj tortovú formu.

  2. 2

    Plnka: Na jemnú kašu rozmixujeme mandle, vodu, javorový sirup a citrónovú šťavu. Plnku rozdelíme na korpusy v košíčkoch alebo vo forme.

  3. 3

    Tekvicová zmrzlina: Očistenú tekvicu zbavíme jadierok, nakrájame na kocky a dáme variť spolu s džúsom. Varíme do zmäknutia. Po uvarení tekvicu zlejeme (tekutinu odložíme) a necháme vychladnúť. Tekvicu spolu s vanilkou, ktorú sme najskôr rozrezali a vyškriabali semiačka, rozmixujeme spolu s mascarpone a javorovým sirupom dohladka, podľa potreby dolejeme scedenú tekutinu z varenia tekvice a dáme do zmrzlinového strojčeka.

  4. 4

    Koláčiky dozdobíme jahodami a podávame s tekvicovou zmrzlinou.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist