Mrkvový raw koláčik s tekvicovou zmrzlinou
šéfkuchár hotela Kaštieľ Mojmírovce****, 16. augusta 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
Suroviny
| Korpus: | |
| 300 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
|
|
|
| 4 PL |
|
| Plnka: | |
| 100 g |
|
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| Tekvicová zmrzlina: | |
| 300 g |
|
| 300 g |
|
| 1 l |
|
|
|
|
| podľa chuti |
|
| Okrem toho: | |
|
|
|
Postup
-
1
Korpus: Mrkvu očistíme a nastrúhame. Vložíme do výkonného mixéra, pridáme ostatné ingrediencie na korpus a všetko spolu pomixujeme. Zmesou naplníme mafinové košíčky alebo iné misky, môžeme použiť aj tortovú formu.
- 2
Plnka: Na jemnú kašu rozmixujeme mandle, vodu, javorový sirup a citrónovú šťavu. Plnku rozdelíme na korpusy v košíčkoch alebo vo forme.
- 3
Tekvicová zmrzlina: Očistenú tekvicu zbavíme jadierok, nakrájame na kocky a dáme variť spolu s džúsom. Varíme do zmäknutia. Po uvarení tekvicu zlejeme (tekutinu odložíme) a necháme vychladnúť. Tekvicu spolu s vanilkou, ktorú sme najskôr rozrezali a vyškriabali semiačka, rozmixujeme spolu s mascarpone a javorovým sirupom dohladka, podľa potreby dolejeme scedenú tekutinu z varenia tekvice a dáme do zmrzlinového strojčeka.
- 4
Koláčiky dozdobíme jahodami a podávame s tekvicovou zmrzlinou.
Tiež mrkvový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu