
X-tý Bezlepkový chlebík
Myslím že názov je výstižný. Takže už som ich robila moc ale tento je ozaj chuťou na...

Francúzska šošovica s fazuľou mungo a bulgurom
Niekto sa ma tu už pýtal prečo francúzska a nie klasická hnedá slovenská!? Má to 2 dôvody...

Pórová polievka so slaninkou
Jednoduchá polievka s výbornou chuťou, ktorá obohatí váš jedálniček.

Orientální ryba
Já opravdu nevím, proč se to jmenuje Orientální ryba. Recept je z Židovské kuchařky, ...

Langoše s trhaným mäskom
V 200 ml mlieka rozpustíme pol balenia suchého droždia a počkáme 10 minút, nech zaktivuje...

Zeleninové casserole
Pôvodne sa tento recept mal volať cviklový bourguignon, ale došlo mi, že nemám červené víno lebo už zmizlo v tele...

Cuketovo - rebarborový džem s mätou
Keďže sa nám tento rok nepodarilo ísť na samozber jahôd, a cukiet mám stále dosť, ...

Boršč trošku inak
Boršč má nespočetné množstvo variantov a len o tomto jednom jedle by sa dala napísať celá kuchárska kniha....

Slávnostný bôčikový závin s praženicou
Toto jedlo je vhodné na slávnostné príležitosti.

Ryba bez kostí
Tento krát niečo zložitejšie, ale oči sa určite potešia. Pripravujem ho vtedy, keď...

Mäsko v páci
Toto mäso prvý krát robila moja mamina a veľmi mi to chutilo. Raz mamina nemala čas...

Chlieb v mäsovom obale
Snáď každý pozná jednu z najednoduchších rýchloviek: „chlieb vo vajci“. Ponúkam drobnú inováciu. Bolo mi...

Gaštanová polievka s červenou šošovicou
Viem, že táto polievočka zaváňa skôr jeseňou ako jarou, hlavne kvôli gaštanom. Ja mám...

Studená vianočná torta
Samotná príprava tohoto ľahkého vianočného dezertu nie je dlhá, čosi trvá iba to chladenie :-)

Zemiaková torta s baklažánom, hubami a syrovo-cibuľovou krustou
Vhodná ako prediedlo, či príloha...

Keloffka od šraca
Inšpirované @Sraczovou polievkou , ktorý v komentári pod jedným mojim receptom uviedol, že sa chystá...

Bezlepková knedľa
Zo 100 ml vlažnej vody, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť....

Ovocný šalát, ktorý niečo vydrží
Čerstvý ovocný šalát je najlepšie skonzumovať hneď, inak sa z neho stane nevzhľadná kôpka. Ak...

Škoricovo-čokoládové srdiečka
Pečivo z kysnutého cesta s cejlónskou škoricou a horkou čokoládou.

Cestoviny s mangoldom
Mangold je všestranne použiteľná zelenina. Listy môžeme použiť na šaláty, polievky, prílohy, hlavné jedlá....

Grilovaná sviečkovica so slaninou
Sviečkovicu nakrájame na plátky, naložíme najmenej na 3 hodiny do oleja ochuteného korením, soľou a...

Sladké vianočné praclíky
Nastrúhané mandle zmiešame s múkou a práškovým cukrom. Pridáme vajcia a všetko dobrespracujeme na hladké...

Sumček na Valentína
Sumček Handlovský je ryba chovaná v rybej farme na bani Handlová. V súčasnej dobe sa začína...