Morčacie kúsky v bylinkovej perinke fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 9. mája 2014

Včera sme mali vynikajúci obed...morčacie kúsky som vyprážala v bylinkovom cestíčku...použila som šalviu,petržlenovú vňať,pažítku a cesnakopažítku...prílohu som pripravila varené zemiaky a obloha bol skvelý Zobraziť celý popisVčera sme mali vynikajúci obed...morčacie kúsky som vyprážala v bylinkovom cestíčku...použila som šalviu,petržlenovú vňať,pažítku a cesnakopažítku...prílohu som pripravila varené zemiaky a obloha bol skvelý domáci hlávkový šalát s reďkovkou tatarkou..

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

350 g
2
na špic noža
Príloha:




Postup

  1. 1

    nazbierala som si na záhrade bylinky...umyla..

    Morčacie kúsky v bylinkovej perinke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pripravila som si morčacie prsia...umyla som ich , osušila a pokrájala na kúsky...pripravila som si cestíčko...múku, mlieko, soľ,vajcia a štipku prášku do pečiva som vymiešala na kašu ako palacinkové cesto...

    Morčacie kúsky v bylinkovej perinke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pokrájala som do neho, listy šalvie, petržlenovú váť,pažítku, cesnakopažítku...

    Morčacie kúsky v bylinkovej perinke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    morčacie kúsky som osoliala, poprášila hladkou múkou a namočila do cestíčka...v horúcom oleji som ich vyprážala pod pokrievkou...

    Morčacie kúsky v bylinkovej perinke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pokiaľ sa morčacie kúsky vyprážali, uvarila som si prílohu...varené zemiaky a urobila tatarskú omáčku...hotové som naložila na taniere...prajem vám dobrú chuť..

    Morčacie kúsky v bylinkovej perinke (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

concord
Izabella 929
Tieto bylinky na záhrade máme, vyzerá to dobre, odskúšam, len "nezabije" chuť tých byliniek vyprážanie?
concord
@izabella
Dodatok. Až na tú cesnakopažítku sú to obvyklé bylinky. Toto nepoznám. Môžeš vysvetliť?
luciak
Vyprazane sice nie je nic pre mna, ale musim ti povedat, ze to mas naozaj pekne naaranzovane :)
eviana
@izabella929 , tie bylinky cestíčko museli fajne prevoňať a veľmi ma zaujala reďkovková tatárska - vyskúšam, toho roku máme skvelú úrodu reďkoviek.. Celkovo chuťovo super zladené jedlo a ako vždy krásne načančané :)
izabella929
@concord...cesnakopa žítku som našla v ponuke na rastlinky sk..objednala semienko...vysypala do jamky a vyrástla mi zaujímavá chuť...podobá sa to na pažítku, ale listy má ako cesnak a chuť oboje spolu a prezimuje bez problémov....
havino
dala by som si, pekne naservírované, ved aj oči jedia
radost
@izka
pri pohľade na tú jedla báseň-ozval ma vo mne slaboch..nech hociktorá bije hodina-zjedla bych porcií aj za dvoch..si umelkyňa v kuchyni..:-)
mimochodom..i my popod stromy - že zo zdravotných dôvodov - máme posadenú pažítku s cesnakovou chuťou..muž mi vraví:je to čínska pažítka..možno je tá -čo máš aj ty..kvitne bielym kvetom..??
manya
a nedeľa je vyriešená, ďakujem za inšpiráciu;
kukulienka71
Pekná úroda byliniek,Izka,veľmi pekne upravený tanier,ja by som si u teba trošku tých zeliniek požula k mäsku iste:-)
katka78
@Izabella929 ja síce takéto jedlá nepripravujem, to je skôr kuchyňa mojej maminky, ale veľmi sa mi páči, že sú vždy doplnené množstvom čerstvej zeleniny a vkusne naaranžované. Hoci nie vždy komentujem, veľmi sa mi to páči, na každom tanieri je vidieť, že si dal kuchár naozaj záležať a aj zo stolovania urobil malý sviatok. Človeka to "núti" jedlo nezhltnúť na jeden šup, ale si ho skutočne vychutnať.
izabella929
@luciak...ani na našom stole nie je vyprážané často...a keď už, tak najviac v cestíčkach..@eviana..bylinky rada používam v kuchyni...prevoňajú krásne jedlá.-)@havino...tie ž je to moja filozofia...krásne upravený tanier a nemusí tam byť najdrahšie mäso...@radost...pote šila si ma...) ale táto pažítka mi ešte nekvitla...čo je to za čudo...@manya...potom napíš, ako chutilo.-)@kukulienka71...veru ked´ idem po záhrade kadečoho si zobnem...mám rada bylinky...)@katka78...m áíš pravdu...pekne upravené jedlo, samé volá k stolu...a treba si vychutnať každé sústo...čeestvá zelenina na tanieri a z vlastnej záhrady...dáva skvelý štart do krásneho dňa....@paploska...te ší ma, že sa ti páči...) všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
stacy77777
ja to stále vravím,ako to ty všetko stíhaš....,pracovitá včielka, parádny obed
marianne
dobry napad @izka ,morcacie som uz rozmrazila,bude dnes,vdaka za dobry tip:-) a bylinky mam vsetky tiez na zahradke,az na tu casnakopazitku..
izabella929
@tiginko..ve ľmi chutné aj keď iba vo štvrtok.-)@stacy77777...a keby si vedela, že koľko mám ešte okrem toho starostí...musíme žiť a tvoriť...preto sme tu na svete.-)@marianne..chu ť cesnakopažítky nahradíš vňaťkou cesnaku...,,,nemá probléma,,,len nech vám chutí.-))Všetkým vám ďakujem pekne za milé komentáre.-)
salinka
@izabelka , to je ale krásny tanier. A myslím, že pre dvoch:-))) Bylinkové cestíčko používam aj na ryby. V tomto ma zaujala tá šalvia, vyskúšam ju pridať.
afataga
ja sa uz mozem len pripojit k obdivovatelom, parada, uz som cosi podobne robila, ale s rozmarinom a salviou
alex37
bylinky milujem takže tento rcpt nemôže byť zlý, aranžovanie ako vždy tvojim rukopisom...toto u nás na nedeľu, vo štvrtok nemá kto
variť :-)
mariamka
zas moji su klasici, vyprazane jednou ranou, skor v struhanke ako v cesticku /vcera zlupli 10 rizkov/, ale tie bylinky su naozaj pekny sviezy napad a aj sa usetri to patlanie v trojobale, a preco nie aj vo stvrtok, navyse ked je sviatok :)
marianne
vyborne @izka boli...spravila som ich v ramci vyletu bud-Fit ako picknikove jedlo a padli na posedenie.Chodievame k studnicke na vodu,mame taky pramen horskej vody,kde je krasne prostredie a tam teda chutili:-) dik,tie bylinky maju nieco do seba...
svedka
Vyborne,dakujem za inspiraciu :) Spravim si len tak,s miesanym salatikom.
manya
vyskúšané, rýchle a ešte aj dobré;
cesminaz
super naservirovane ;-) s bylinkami urcite duplovane chutne ;-)
sracz
Veľmi rozumné využitie byliniek, @izabella929 milá! Aj ja sa zo svojich, vysiatych na záhrade, teším a často ich používam vo svojej kuchyni! ....... a Tvoje prestieranie? Lahodí oku aj duši! Naozaj rád surfujem v Tvojich rcp! Vždy tam nájdem krásu, lahodu a inšpiráciu!
izabella929
@sracz...te ší ma, že ti záleží aj na úprave stola, na ktorom je jedlo, položené...inak by to ani mne nechutilo...na stole má byť pekný obrus, ktorý myslím dosť napovie o hostiteľke a jej vkuse... ďakujem pekne, že si to všímaš...aj za komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia