Foto: izabella929
Včera sme mali vynikajúci obed...morčacie kúsky som vyprážala v bylinkovom cestíčku...použila som šalviu,petržlenovú vňať,pažítku a cesnakopažítku...prílohu som pripravila varené zemiaky a obloha bol skvelý Zobraziť celý popisVčera sme mali vynikajúci obed...morčacie kúsky som vyprážala v bylinkovom cestíčku...použila som šalviu,petržlenovú vňať,pažítku a cesnakopažítku...prílohu som pripravila varené zemiaky a obloha bol skvelý domáci hlávkový šalát s reďkovkou tatarkou..
porcie
príprava
Postup
-
1
nazbierala som si na záhrade bylinky...umyla..
-
2
pripravila som si morčacie prsia...umyla som ich , osušila a pokrájala na kúsky...pripravila som si cestíčko...múku, mlieko, soľ,vajcia a štipku prášku do pečiva som vymiešala na kašu ako palacinkové cesto...
-
3
pokrájala som do neho, listy šalvie, petržlenovú váť,pažítku, cesnakopažítku...
-
4
morčacie kúsky som osoliala, poprášila hladkou múkou a namočila do cestíčka...v horúcom oleji som ich vyprážala pod pokrievkou...
-
5
pokiaľ sa morčacie kúsky vyprážali, uvarila som si prílohu...varené zemiaky a urobila tatarskú omáčku...hotové som naložila na taniere...prajem vám dobrú chuť..
Tieto bylinky na záhrade máme, vyzerá to dobre, odskúšam, len "nezabije" chuť tých byliniek vyprážanie?
Dodatok. Až na tú cesnakopažítku sú to obvyklé bylinky. Toto nepoznám. Môžeš vysvetliť?
pri pohľade na tú jedla báseň-ozval ma vo mne slaboch..nech hociktorá bije hodina-zjedla bych porcií aj za dvoch..si umelkyňa v kuchyni..:-)
mimochodom..i my popod stromy - že zo zdravotných dôvodov - máme posadenú pažítku s cesnakovou chuťou..muž mi vraví:je to čínska pažítka..možno je tá -čo máš aj ty..kvitne bielym kvetom..??
variť :-)