
Morský čert s olivovou salsou
Pôvodný recept som videla na tejto stránke http://www. jamieoliver. com/recipes/fish- recipes/grilled-or-roasted-monkfish-with-black-olive-sauce-and-lemon-mash/ Monkfish - Morský čert nie je veľmi vzhľadná...

Ružová kapusta pre Bábiku Angeliku
Nostalgické spomienky staršie ako 30 rokov. Nepoznám otca, ktorý by svojej dcérke, princezničke, ...

Gaštanové suflé
Moje prvé a dúfam, nie posledné /hoci nie príliš vydarené, ale chuťovo na 1***/ :-) Recept...

Krehký makovo-jablkový koláč
Jednoduchý na prípravu, pre milovníkov makových a jablkových koláčov.

Tofucake kávový, nepečený
Koláč som "skonštruovala" vďaka Festivalu kávy a čokolády, ktorý sa konal včera a ešte aj dnes...

Čokoládová štedrovečerná bomba-nepečená
tento recept robievam na štedrý deň, máme ho veľmi radi s ovocím dobre osvieži je...

Jeden kusok nestačí alebo stehienka na ktoré nezabudnem
Tento recept som objavila vďaka mojej sestre . Keďže mi kuriatko na tento spôsob veľmi chutilo...

Medajlóniky s pórovo-syrovou omáčkou
Kuracie prsia pokrájame na medajlóniky a jemne naklepeme. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Prudko...

Rezeň v korenistej omáčke
Šampiňóny alebo namočené huby a šunku nakrájame na rezance, kyslú uhorku nadrobno. Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme.

Focaccia z Ligúrie
Patrí k neodmysliteľnej súčasti našej domácnosti, vždy je nejaká čerstvá alebo ako čakateľka v mrazničke...

Plnená sekaná roláda so zemiakmi
Tento recept mám v mojej kuchárskej knihe asi 15 rokov a tak som si ho po dlhom...

Provensálske kuracie medailóniky s medom
inšpirované jednou šikovnou dievčinou z tohto fóra, upravila som iba množstvá a niektoré prísady

Ovseno kokosovník
Alebo inak zdráva maškrta, bez cuku, vajíčka a dokonca aj múky. Chuť na sladké sa...

Špargľový slaný koláč s medvedím tvarohom
Recept mám z Veggie journal. Namiesto filo cesta som pripravila iné, a doplnila som paradajky....

Orechové rožteky zo zvyškového kysnutého cesta
Recept patrí ešte k dukátovým buchtičkám. Je to zvyšok cesta, ak budete piecť na funkcii crisp.

Tofu s pórom, šampiňónami a zázvorom
Tento recept robím už roky a aj keď ten môj tofu a sóju nemusí, toto je...

Pálivý tanier z darov mora
Zvykli sme si na kávu, čokoládu, semtex. Najsilnejšouenergetickou vzpruhou však od čias našich pradedov...

Cícerová nátierka - Sheena style
Uz dlhsie sa mi doma poflakovala konzerva ciceru a tak dnes nastal ten den kedy som sa...

Jemný cícerový hummus
Vynikajúci krémový dip z cícera je skvelou lahôdkou ku všetkým druhom chlebových placiek, alebo aj ako...

Scones s medvedím cesnakom a parmezánom
Je sezóna medvedieho cesnaku, tak som hľadala nejaké zaujímavé recepty a vybrala som si tento, ktorý som zľahka upravila....

Zapekaný guláš
Mäso nakrájame na kocky a pripravíme marinádu. Zmiešame olej, pretlačený cesnak, rozdrvenú rascu vopred navlhčenú), strúhanú citrónovú kôru, ...

Slovenská ryža (orzo) s jadrovníkmi a špargľou
Tarhoňa, mrvenica, slovenská ryža (talianske orzo) ako prílohy, si v našej kuchyni už dávno...

Farfalle s kuracími prsami a so smotanou
Na rozdiel od mojich predkov po meči som sa „nepochlapil“....

Bravčová krkovička s brusnicami
Krkovičku nakrájame na väčšie kocky posolíme a okoreníme .

Medové rezy
Tento recept robila ešte moja mama . Veľmi nám chutil a robím ho ešte doteraz a...