Foto: katka78
Možno pre niekoho exotický, každopádne jednoduchý a osviežujúci šalát. Výborne sa hodí najmä k mäsu (pečené, grilované) a to nielen pre jeho chuť. Ananás Zobraziť celý popisMožno pre niekoho exotický, každopádne jednoduchý a osviežujúci šalát. Výborne sa hodí najmä k mäsu (pečené, grilované) a to nielen pre jeho chuť. Ananás v ňom pomáha nášmu telu mäso ľahšie stráviť (to je už asi všeobecne známe).
porcia
príprava
Postup
-
1
Množstvo surovín uvádzam len orientačne, šalát robím od oka. Uhorku buď riadne vydrhnem (ak chcem ponechať šupku), alebo ošúpem. Nakrájam ju na 5-6 cm dlhé pásiky, vnútornú časť s jadierkami do šalátu nepoužívam (zjem).
- 2
Z očisteného ananásu odkrojím 1 plátok, cca 2 cm hrubý, nakrájam ho na menšie kúsky.
- 3
Cibuľu očistím, nakrájam na tenké plátky. Uhorku, ananás a cibuľu vložím do misky, premiešam, osolím a nechám postáť, kým mierne zmäknú a pustia šťavu (nevylievam).
- 4
Medzitým si v rajničke zmiešam vodu s cukrom a na sporáku prihrejem, kým sa cukor rozpustí. Vychladnutý nálev pridám k šalátu, premiešam, dochutím citrónovou šťavou a čili.
- 5
Šalát sa môže hneď podávať, ale ja ho zvyčajne nechám ešte odstáť. Citrónovú šťavu je možné nahradiť limetkovou, dá zase inú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Kukulienka71 Prajem dobrú chuť, ak u vás niekedy príde na rad :-)
@Afataga Jedna varecháčka, ktorú som tu pekne dlho nevidela (@rea1 ), zvykla vravieť, že chute a facky sú rôzne - nuž, musím súhlasiť :-)
Děkuji za odpověď. Je to jen pro dokreslení, dobrý recept je dobrý recept! Mám uloženo!
Aj ďalšia pekne farebná fotka mi urobila veľkú radosť - milý @Sracz , ďakujem za vyskúšanie receptu, som rada, že vám chutilo. Posielam srdečný pozdrav za oceán! :-)
a ze sa pos....š :-), co vsetko tam maju, ale ze isot si treba pytat pri pokladni a ze v nedelu maju zavrete
dovolim a dakujem ti dobra vila, neviem, kde nastala zrada