Zimné lečo KĽAČNOVô fotorecept

nonna - fotkanonna, 21. januára 2016
Zimné lečo KĽAČNOVô (fotorecept)
Foto: nonna

Dostala som zavárané lečo v biokvalite bez chemických konzervantov, pikantné od mojej internetovej dcéry z Kľačna. Zdravosť a racionalitu som zachovala pridaním domácich zemiakov Zobraziť celý popisDostala som zavárané lečo v biokvalite bez chemických konzervantov, pikantné od mojej internetovej dcéry z Kľačna. Zdravosť a racionalitu som zachovala pridaním domácich zemiakov a póru. Príjemná chuť bola dosiahnutá okorenením grilovacou zmesou na zeleninu a nebola narušená mäsovým výrobkom. Zachovaný bol tiež princíp delenej stravy. A navyše je to ajns-cvaj hotovô.

2
porcie
5 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
cca 150 g
50 g
25 g
1,5 ČL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Zimné lečo KĽAČNOVô (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiak dôkladne umyjeme, neošúpeme, nakrájame na malé kocky, umytý pór na tenké kolieska.

    Zimné lečo KĽAČNOVô (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Maslo rozohrejeme do voňava, minútku na ňom orestujeme pór, okoreníme grilovacím korením, pol minútky restujeme.

    Zimné lečo KĽAČNOVô (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme lečo, zemiaky, podlejeme trochou predhriatej vody, trošku posolíme, premiešame a varíme osem minút.

    Zimné lečo KĽAČNOVô (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pre ZDRAVÚ CHUŤ!

    Zimné lečo KĽAČNOVô (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

zitar
tiež mi tam nepasuje to grilovacie korenie...........aj ja si robím biolečo
1x leaela
radulienka
@mirop , gebuzina je len pre toho, kto to nevyskúšal, každý varí podľa svojich možností a svojej chuti, vy len každého kritizujete, neviem, aké gebuziny varíte vy. Ja osobne mám Nonnu rada a keby sa mi niečo od nej nepáčilo, jednoducho to nemusím variť, ale prečo jej brať radosť z varenia? Jej to chutí a možno tisícom iných.
halina
@mirop , pozri si svoje recepty, tie tiež nie sú na úrovni takého perfektného znalca ako si ty namýšľaš byť a snažíš sa svojimi komen tármi iných zhadzovať. Ako sa to hovorí, najprv pred vlastnými dvermi pozametať?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia