Emile Henry a Malá tučná kuchárka fotorecept
Foto: sladkacokolada
Emile Henry sú keramické misy, moja výhra na Varecha.sk a knihu Malá tučná kuchárka , som dostala pod stromček. Tieto dve veci som Zobraziť celý popisEmile Henry sú keramické misy, moja výhra na Varecha.sk a knihu Malá tučná kuchárka , som dostala pod stromček. Tieto dve veci som spojila dohromady a výsledok ponúkam aj Vám.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si formu na pečenie, recept a ostatné suroviny.
-
2
Zmiešame všetky suroviny a vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a necháme v chlade 30 min.
-
3
Pripravíme si makovú plnku. Do vriaceho mlieka pridáme detskú krupicu, nemusíme variť. Necháme vychladnúť. Oddelíme žĺtky od bielkov. Vymiešame žĺtky s maslom a cukrom . Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
-
4
Mierne vychladnutú krupicu vylejeme do maku s cukrom. Primiešame maslo so žĺtkami a pridáme aj hrozienka. Nakoniec primiešame tuhý sneh .
-
5
Vymažeme si formu maslom. Cesto vyvaľkáme , prenesieme do formy, okraje zarovnáme. Popicháme vidličkou, natrieme vrstvu džemu, položíme rozvaľkaný plát marcipánu a navrstvíme makovú plnku.
-
6
Celý koláč potrieme zbytkom snehu a nakoniec postrúhame cesto na vrch koláča. Mne zostali zbytky po zarovnaní vo forme.
-
7
Koláč dáme do vyhriatej rúry a pečieme cca 40 minút. Pred do pečeným som ešte pridala malé kôpky snehu.
-
8
Koláč v reze. Na druhý deň je lepší ako čerstvý.
nedostala:-(