Jahňacie kotlety na cesnakovom pyré
Ladislav Hužik
šéfkuchár reštaurácie Lemon Tree & Sky v Bratislave, 10. februára 2013
šéfkuchár reštaurácie Lemon Tree & Sky v Bratislave, 10. februára 2013
Foto: Luboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 185 °C
na 185 °C
Postup
-
1
Kotlety: jahňacie kotletky namarinujeme v oleji s tymianom a cesnakom asi jeden deň pred prípravou. Mäso potom sprudka opečieme na panvici z každej strany a dopečieme v rozohriatej rúre asi 10 minút na 185 °C. Vtedy by mali byť médium, čo je asi najvhodnejšia úprava tohto mäsa. Panvicu, na ktorej sme opekali mäso, použijeme na prípravu omáčky. Pridáme tymian, tmavý kurací vývar (príprava ako klasický vývar, len kuracie kosti a zeleninu opekáme do tmava a pridáme paradajkový pretlak). Odparíme a pridáme maslo. Dochutíme soľou a korením.
- 2
Cesnakové pyré: cesnak ošúpeme a dáme variť do mlieka, osolíme. Uvarený cesnak scedíme a rozmixujeme, pridáme smotanu. Dochutíme soľou a korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu