Jahňacie kotlety na cesnakovom pyré

Ladislav Hužik
šéfkuchár reštaurácie Lemon Tree & Sky v Bratislave, 10. februára 2013
Jahňacie kotlety na cesnakovom pyré
Foto: Luboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 185 °C

Suroviny

Kotlety:
800 g
20 g
50 g
50 g
250 ml
Cesnakové pyré:
10 hlavičiek
150 ml
500 ml




Postup

  1. 1

    Kotlety: jahňacie kotletky namarinujeme v oleji s tymianom a cesnakom asi jeden deň pred prípravou. Mäso potom sprudka opečieme na panvici z každej strany a dopečieme v rozohriatej rúre asi 10 minút na 185 °C. Vtedy by mali byť médium, čo je asi najvhodnejšia úprava tohto mäsa. Panvicu, na ktorej sme opekali mäso, použijeme na prípravu omáčky. Pridáme tymian, tmavý kurací vývar (príprava ako klasický vývar, len kuracie kosti a zeleninu opekáme do tmava a pridáme paradajkový pretlak). Odparíme a pridáme maslo. Dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Cesnakové pyré: cesnak ošúpeme a dáme variť do mlieka, osolíme. Uvarený cesnak scedíme a rozmixujeme, pridáme smotanu. Dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu

gubics
Páči sa mi ten receptík, idem ho vyskúšať.
mili2936
cesnakové pyré určite vyskúšam, v podstate môže byť k akémukoľvek pečenému mäsu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia