
Zapekaná zelenina s hríbami
Podobný recept som našla v anglickom časopise pred pár rokmi a teraz som ho začala robiť ,...

Podlesník v okrúhlej forme
Podlesník som piekla v okrúhlej forme. Niekto to nazýva inak, u nás je to podlesník....

Plnená kačica na červenej kapuste
Kačacie prsia naplníme zmesou kapusty a pomarančov. Osolíme a môžeme pridať čerstvý rozmarín. Opečieme z...

Pikantní vepřový palec a bramborové špalíčky
Palce zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet. Na pánvi...

Kanadské hranolky Poutine
Trochu iný a zábavný pohľad na prípravu hranoliek, ktoré upchávajú naše cievy už od polovice minulého storočia....

Vianočné tiramisu
Jablko najprv očistíme a postrúhame. Potom ho zmiešame so škoricou. Kyslú smotanu zas zmiešame s vanilkovým...

Sýrový mazanec
Velikonoce se blíží a my všichni pečeme sladké bochánky a co takhle změnu? Vyzkoušejte slaný sýrový mazanec,...

Kyslá polievka s pohánkou
Tak táto polievka sa vypýtala na svet sama. Stále čítam o pohánke a ja ju veľmi...

Držkanda
Držkovú polievku varím na prianie mojej rodiny i ked ja ju nejem:-))urobila som ju aj celiatickú aby...

Treska s korenenou ryžou a hráškom
Sú situácie, kedy veľa čerstvých surovín k dispozícii nie je - vtedy je dobre siahnuť po...

Tekvicovo-ananásovo-pomarančový džem s rumom a orechmi
Pokúsila som sa kombinovať príjemné chute.

Plnené holuby so zemiakovo-kvakovou kašou
Dostala som štyroch holubov, troch z nich som pripravila úplne tradične.

Palacinkové lasagne
Skúšali ste už nahradiť tradičné cestoviny lasagne za palacinky? Ak nie, máme pre vás recept, ...

Kysnutý koláč z bryndze
Do teplej múky pridáme soľ, vykysnutý kvások, žĺtok a teplé mlieko. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom...

Kačacie prsia pečené s chrenom a cviklou
Kačacie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na masti z oboch strán. Opečené mäso preložíme do...

Hríbový koláč
Tohtoročná sezóna prináša bohatú nádielku hríbov, tak skúšam na rôzne spôsoby, tu je jeden tip...

Osviežujúci zeleninový šalát
Tento šalát robievala moja mamina ku vyprážanému mäsu a teraz ho robievam aj ja ku všetkému...

Špaldový chlebík
dovoľujem si tento chlieb nazvať "môj špaldový chlebík", pretože som si suroviny na jeho prípravu po...

Tzatziky (vegan)
Uhorku ošúpeme a nastrúhame, osolíme a necháme postáť. Potom z uhorky vytlačte prebytočnú tekutinu. Do...

Mleté mäso s kelom
Kel uvaríme do polomäkka, vytlačíme z neho vodu a pomelieme ho s mäsom.

Kurča na šľahačke
Očistíme zemiaky, rozkrojíme na 4 časti, uložíme na plech a posolíme. Kurča rozporcujeme...

Jáhelník (Pšenovník)
Pšeno sparíme dva krát vriacou vodou a scedíme. Zalejeme mliekom, pridáme cukor a na miernom...

Chrumkavé slimáky
Tieto slané syrové slimáky sa výborne hodia na pohostenie, podobný recept som tu našla, ale keďže sa...

Prosciutto, mozzarella a grilovaná broskyňa
Nie kazdy ma rad kombinaciu masa a ovocia, ale ja to milujem. Dokonca aj moj...

Cícer v horčicovej omáčke so zeleninovými hranolkami
Milujem cícer na všetky spôsoby. Dá sa z neho urobiť nátierka, omáčka alebo ho môžete...

Cícerová polievka s pohánkou a zeleninou
Pokúšam sa skamarátiť s pohánkou, keďže je veľmi zdravá a myslím že pomaly to pôjde...

Prvé jahodové
Pridávam recept na klasické tvarohové guľky, špeciálny je v jedinej surovine: pomaličky sa nám jahody na...