Výborný anglický koláčik. Onedlho doplním aj fotky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
50 g (margarín) |
|
30 g práškový |
|
1 |
|
15 ml |
|
15 ml |
|
10 g |
|
Plnka: | |
1 kg |
|
30 g (margarín) |
|
15 ml |
|
30 g kryštálový |
|
Posýpka: | |
100 g |
|
100 g |
|
95 g (margarín) |
|
95 g kryštál |
|
3 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Maslo pokrájame nadrobno, pridáme múku, cukor, žĺtok, mlieko, vanilkový cukor, rum a všetko spolu zmiešame. Necháme 2 hod. odpočívať.
- 2
Plnka: Jablká ošúpeme, zbavíme jadra a nakrájame na plátky. Jablká dáme do hrnca s maslom,vodou, cukrom a dusíme 10 minút.
- 3
Posýpka: Preosejeme múky a škoricu do misy. Pridáme maslo nakrájané na kocky a miešame medzi rukami až kým to nevyzerá ako strúhanka. Pridáme cukor a dobre premiešame.
- 4
Na spodok plechu dáme rozváľkané cesto tak, aby malo okraje cez plech. Nasypeme jablká, nedáme všetku šťavu. Na jablká nasypeme posýpku a rovnomerne rozložíme.
- 5
Pečieme 35 minút pri 180°C. Posýpka musí byť zlatová.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu