Kakaovo-čerešňové muffiny
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 26. júna 2021
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 26. júna 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
300 ml |
|
100 g |
|
100 ml |
|
2 PL |
|
250 g vykôstkované |
|
Ganache: | |
50 g |
|
70 ml |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Vajcia, jogurt a olej dáme do misy, pridáme cukor a dobre vymiešame. Primiešame múku, prášok do pečiva a kakao.
- 2
Do muffinovej formy dáme papierové košíčky, rozdelíme do nich cesto, na vrch rozložíme pokrájané čerešne. Pečieme 20 minút pri 180 °C.
- 3
Pripravíme ganache: Zohriatu smotanu nalejeme na nalámanú čokoládu, necháme chvíľku postáť a vymiešame. Ganache necháme trochu vychladnúť a potom do nej namočíme vrch muffinov. Dozdobíme čerstvými čerešňami a necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu