Pečené kuracie prsia so zeleninou
Foto: podravka
Upečte kura spolu s paradajkami a syrom ricotta a vychutnajte si ich znamenitú chuť na opečenej chlebovej placke.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na rozohriatu panvicu nalejeme jednu polievkovú lyžicu olivového oleja a opečieme kuracie filety, kým nemajú zlatohnedú farbu.
- 2
Osmažené filety odložíme nabok a do panvice pridáme zvyšok oleja, najemno nasekanú cibuľu a kapiu. Restujeme po dobu 2 minút alebo kým zelenina nezmäkne, potom pridáme nasekaný cesnak a na kocky nakrájaný baklažán.
- 3
Necháme restovať ešte približne 1 minútu, pridáme krájané paradajky, korenie a lyžicu Podravky ochucovadla a povaríme ďalšie 2 minúty.
- 4
Zeleninovú zmes prelejeme do zapekacej misy (20x20 cm). Navrch poukladáme opečené kuracie filety a jemne vtlačíme do zmesi.
- 5
Posypeme syrom ricotta a pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 200°C. Podávame teplé na hrianke alebo opečenej chlebovej placke.
Tiež kuracie prsia so syrom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Podľa nás netreba. :) Záleží na Vás a na Vašej chuti, čo máte radšej.