Kuracie prsia so syrom
Kuracie prsia so syrom

Pečené kuracie prsia so zeleninou

podravka - fotkapodravka, 8. júla 2017. Komerčný recept.
Pečené kuracie prsia so zeleninou
Foto: podravka

Upečte kura spolu s paradajkami a syrom ricotta a vychutnajte si ich znamenitú chuť na opečenej chlebovej placke.

4
porcie
35 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
120 g
200 g
150 g
390 g
2 strúčiky
1 ČL
100 g
1/2 ČL
štipka
2 PL
1 PL

Postup

  1. 1

    Na rozohriatu panvicu nalejeme jednu polievkovú lyžicu olivového oleja a opečieme kuracie filety, kým nemajú zlatohnedú farbu.

  2. 2

    Osmažené filety odložíme nabok a do panvice pridáme zvyšok oleja, najemno nasekanú cibuľu a kapiu. Restujeme po dobu 2 minút alebo kým zelenina nezmäkne, potom pridáme nasekaný cesnak a na kocky nakrájaný baklažán.

  3. 3

    Necháme restovať ešte približne 1 minútu, pridáme krájané paradajky Podravka, korenie a lyžicu Podravky ochucovadla a povaríme ďalšie 2 minúty.

  4. 4

    Zeleninovú zmes prelejeme do zapekacej misy (20x20 cm). Navrch poukladáme opečené kuracie filety a jemne vtlačíme do zmesi.

  5. 5

    Posypeme syrom ricotta a pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 200°C. Podávame teplé na hrianke alebo opečenej chlebovej placke.

Diskusia k receptu