Cannelloni plnené ricottou s prosciuttom v bolonskej omáčke
Foto: ciernalabut
Jednoduchý recept keď máte chuť na cestovinky Bolognese trošku inak :-)
porcie
príprava
Postup
-
1
Spravíme si plnku: Ricottu zmiešame s nadrobno pokrájaným prosciuttom. Keďže prosciutto je dpsť slané nemusíme soliť
-
2
V osolenej vode uvaríme cannelloni a po uvarení ich dáme do studenej vody aby sa nám nezlepili
- 3
Postupne plníme cannelloci plnkou a ukladáme na zapekací tanier. Ak nemáte zapekacie taniere alebo misky, ktoré su priamo na jednu porciu, spravte ich naraz v jednej veľkej zapekacej mise a keď sú hotové rozdelujte na taniere.
- 4
Naplnené cannelloni polejeme omáčkou Bolognese
- 5
Takto poliate cannelloni dáme na 15- minút zapiecť do rúry.
- 6
5 minút pred vybratím z rúry ich posypeme nastruhaným syrom. Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu