Slaný koláč s červenou cibuľou a baklažánom fotorecept
Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Cibuľu očistíme a nakrájame na polovice, následne na plátky.
-
2
V panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu a na slabom plameni ju necháme pomaličky karamelizovať (ja to robím 40-50 minút, po 15tich minútach jemne osolím). Občas premiešame.
-
3
Baklažán nakrájame na kocky, dobre osolíme a necháme v pustiť šťavu aspoň 30 minút. Potom ho opláchneme, trochu vyžmýkame a na panvici s trochou oleja opekám cca 8-10 minút.
-
4
Rímsku rascu a koriandrové semienka rozdrvíme a pridáme počas opekania k baklažánu.
-
5
Lístkové cesto rozvaľkáme. necháme v celku alebo prekrojíme na 3 časti. Škrob rozmiešame vo vode, pridáme kurkumu a touto zmesou potrieme okraje cesta. Do stredu navrstvíme cibuľu.
-
6
Pridáme opečený baklažán a upečieme v rúre vyhriatej na 220° C.
Diskusia k receptu