Pečené morčacie stehno na víne s omáčkou z medvedieho cesnaku
Foto: izabella929
Náš nedeľný obed..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv som si pripravila morčacie stehná na pečenie..na panvicu som dala roztopiť masť, na horúcej masti som opiekla stehná zo všetkých strán do svetlohneda..Do výpeku som nakrájala cibuľu na väčšie kusy a s cesnakom..podliala som malým množstvom vody..osolila, okorenila, pridala rascu, červenú mletú papriku a zakryla pokrievkou..na slabom plameni sa mäso pieklo 45.min..potom som ho podliala vínom len v malých dávkach a podlievala počas dopekania..napokon som pokrievku odkryla a nechala odpariť časť tekutiny a mäsko sa dopieklo..urobila som si z varených zemiakov, múky a soli knedlíky, ktoré som vyvarila v osolenej vode 20 min.
- 2
Pripravila som si omáčku z medvedieho cesnaku..na panvicu som dala trošku oleja, do horúceho som vložila listy medvedieho cesnaku a nechala podusiť, pokiaľ sa celkom opiekli. Podliala som ich troškou vody tak, aby boli listy celkom ponorené vo vode..pripravila som si smotanu do ktorej som rozmiešala múku a pridala som ju do omáčky..nechala som povariť iba chvíľku a potom som omáčku rozmixovala tyčovým mixérom, ochutila soľou, korením, citr.šťavou..a pridala som 1 kl. masla...
- 3
Hotový obed som uložila na taniere...prajem vám dobrú chuť..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Posielam ti zďaleka ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
ovládaš kuchynské všetky čary...
želá zo srdca:nech sa ti dobre vo všetkom darí...