Foto: mliekarka
Tieto slané syrové slimáky sa výborne hodia na pohostenie,podobný recept som tu našla,ale keďže sa každý v niečom odlišuje dovoľujem si pridať aj tento Zobraziť celý popisTieto slané syrové slimáky sa výborne hodia na pohostenie,podobný recept som tu našla,ale keďže sa každý v niečom odlišuje dovoľujem si pridať aj tento môj.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Suroviny na cesto spracujeme na hladkú hmotu,ktorú dáme na pol hodiny do chladničky.Medzitým si spracujeme suroviny na syrovú plnku.
- 2
Syr postrúhame a zmiešame s mäkkým maslom,pridáme mletú papriku,trošku soli a rascu.
- 3
Cesto rozdelíme na dve časti a tak isto aj syrovú plnku.Cesto na tenko vyvaľkáme a potrieme syrovou plnkou.Cesto zvinieme do rolády,zabalíme do folie a dáme asi na 30 minút do mrazničky,aby stuhlo a dalo sa lepšie krájať (ak by bolo moc tuhé,treba chvíľu počkať,inak by sa pri krájaní lámalo).
- 4
Potom nakrájame na 4 mm hrubé kolieska a kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie.Z tejto dávky spravíme asi 4 veľké plechy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/vegetky-fotorecept/10255-recept...