Jahodový múčnik

redakcia - fotkaredakcia, 14. júla 2009

Suroviny

4 ks
200 g
100 g
1 PL
1 PL
3 PL
200 g
1/2 balíčka
300 ml
200 g
150 g
2 ks
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky vymiešame s cukrom. Pomaly pridávame olej s vlažnou vodou, polovicu snehu z bielkov, kakao, pomleté orechy, preosiatu múku premiešanú s práškom do pečiva. Na záver zľahka primiešame zvyšný sneh.

  2. 2

    Cesto vylejeme na pripravený plech a v rúre upečieme.

  3. 3

    V 300 ml jahodovej šťavy uvaríme 2 balíčky krémového prášku a za občasného miešania necháme vychladnúť.

  4. 4

    Maslo vymiešame s cukrom a po čiastkach k nemu pridávame vychladnutý krém. Do vychladnutého krému zapracujeme jahody nakrájané na menšie kúsky.

  5. 5

    Plnkou potrieme upečený a vychladnutý koláč. Posypeme strúhanou čokoládou, pokrájame na úhľadné kúsky a ozdobíme kôpkami šľahačky a jahodami.

Diskusia k receptu