Kurací vývar s nádychom Indie
Túto polievku fakt milujem. Je to veľmi príjemný spôsob ako priniesť trocha exotiky do nedeľného obedu....
Baranie mäso po alžírsky
Na oleji osmažíme na kocky nakrájané baranie mäso a nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme umyté nakrájané rajčiny,...
Rezne z nálevu
tento recept mám z relácie ktorú uvádzal Peter Novotný a varil ho teraz neviem či Oldo ...
Zemiakový rýchly šalát k údenému lososovi
Tento recept si píšem hlavne pre seba, aby som ho nezabudla... ale ak niekomu poslúži budem...
Restovaná pečeň na mix šaláte
mix šalát pokvapkám balsamicom a olivovým olejom a premiešam a zároveň na trošku oleja dám restovať...
Fazuľkový šalát s tuniakom v oleji
Do šalátovej misy nalejeme ocot a olej, vložíme zmes posekaného majoránu, bazalky a petržlenovej vňate....
Maritime filé
Nadrobno posekané rybie filé s mrkvou, jogurtom a sterilizovanými uhorkami.
Aromatický kurací šalát
Vyskúšajte si pripraviť netradičný kurací šalát, špecialitu z londýnskych reštaurácií.
Pikantné ragú s polentovými knedličkami
Pikantné knedlíky s pikantným mäsom. Samozrejme, môžeme čilli vynechať.
Hubovec s údeným mäsom
Žemle nakrájame na plátky a namočíme do mlieka. Aj sušené huby namočíme do mlieka, zvyšné...
Zelné bramborové koule s farofou
Farofa je opražená, hrubá manioková mouka, (lze nahradit hrubou moukou kukuřičnou nebo hrubou...
Rybie filé s banánmi
Filé umyjeme, pokrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, obalíme múkou a na...
Mäsový závin
Oprášila som taký veľmi starý recept, pretože po sviatkoch ostalo údene mäso, tak som s toho vykúzlila...
Bakoňské mäsové guľky
Čo Bakoňské, to hríbové. Návod prípravy sa mi objavil na fb. nástenke. Vyskúšala...
Plnená roštenka
Odležanú roštenku nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Pripravené plátky...
Labužnícke špagety
U nás mimoriadne obľúbené jedlo, rýchlo sa pripraví a ešte rýchlejšie zje :-D.
Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice
Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...
Kapor na orechoch
Tento recept vymyslela moja mama, ktorá bola kuchár špecialista a odvtedy kapra máme na vianoce každý rok....
Veľkonočné kapsičky na chrenovej omáčke
Tento recept som robieval na veľkonočnú nedeľu. Na recept môžeme použiť kuracie prsia, morčacie prsia...
Králičie rezne s ovocno-zeleninovou prílohou
Spomienka na tohotoročné leto, kedy sme sa viac „venovali“ ľahším jedlám, zelenine a ovociu...
Šampiňóny na zelenine s údeným stehnom
čo dodať ??? ... zasa jeden výmysel , ale chutí...
Bažant dusený s jablkami a ananásom
Očisteného bažanta prešpikujte slaninou, osoľte, potrite maslom, vložte do ohňovzdornej misy, podlejte vodou...
Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom
Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme koňakom a podusíme nakrátko...
Kurča na kapuste
Úplne jednoduché jedlo, ktoré varím, keď už naozaj neviem čo variť ... Je rýchle,...
Domáca tlačenka
Pri príprave tlačenky sa na zabíjačkách využíva z prasiatka to, čo by sa inak nejedlo...
Tilapia zapečená s ananasom, paprikou a mozzarellou so špenátovou ryžou
Jednoduchý exotický a velmi chutný recept :)