Králičie rezne s ovocno-zeleninovou prílohou fotorecept
Foto: sracz
Spomienka na tohotoročné leto, kedy sme sa viac „venovali“ ľahším jedlám, zelenine a ovociu. Kombinácia romain šalátu, vodnice (turnip_u), nektariniek a čerešní bola lahodná. Zobraziť celý popisSpomienka na tohotoročné leto, kedy sme sa viac „venovali“ ľahším jedlám, zelenine a ovociu. Kombinácia romain šalátu, vodnice (turnip_u), nektariniek a čerešní bola lahodná. Moje krajšie, lepšie, ale „dravé“ JA, by naozaj trpelo „absenciou“ mäsa, tak som si ho „učičíkal“ rezníkmi z vykostených králičích stehien. Tento rcp predstavuje jedlo, ktorým sa nielen nasýtite, ale aj poslúžite svojemu zdraviu (nutričné fakty od redakcie)! Variabilitu ponechám na Vás, ja som si poradil takto a neľutujemE.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 PL (alebo kukuričný) |
|
3 PL škvarená |
|
3 PL čerstvé |
|
6 ks menšie |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 - 3 PL mletý (či oštiepok parmigiano-reggiano cheese) |
|
5 - 6 ks čerstvé rozšľahané |
|
200 - 250 ml |
|
Príloha: | |
podľa možností |
|
podľa možností (turnip) |
|
podľa možností |
|
podľa možností |
|
Do pampúšikov: | |
zvyšok |
|
12 - 15 halúzok čerstvá |
|
štipka jedlá |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
na vyprážanie rezníkov som nechal rozohriať „emulziu“, pozostávajúcu z à 3 PL bravčovej škvarenej masti, slnečnicového oleja a čerstvého masla (testovanie jej teploty som vykonal štipkou jemnej strúhanky, ktorá po dotyku s hladinou NESMIE zhorieť, iba „zašumieť“)
-
2
rezníky z králičích (zajačích) stehien som vykostil už večer (trvá to asi 15÷20´; rez ostrým nožom pozdĺž kostí {z vnútornej strany}, okolo kosté podrezať, uvoľniť a kosti použiť do polievky), mäso bolo z mladej králičiny, vyklepávať ich nebolo treba, osolil som ich, posypal mletou borievkou (jalovcom) a „oeMČeK_oval“ (aj z vnútornej strany); podobne posypal aj aj mletým „parmezánom“, „rozstrambané“ okraje mäsa som preložil do vnútra každého rezňa,
-
3
obalil v 5_pyžamách => parmesan, rozšľahané vajíčka, strúhanka, vajíčka, strúhanka
-
4
a do pekného „červeno_hneda“ som ich asi po 7´ obojstranne povyprážal (z 12 stupňovej teplotnej škály, na stupni № 4)
-
5
a zo zvyškov „pyjamas“ som vypražil chutné jemné pampúšiky (do tácne so zv. vajíčok som zhrnul strúhanku a „parmezán“, pridal zarovnanú PL hladkej múky, pokrájanú petržlenovú vňať /aj s konárikmi/, štipku „sódybiki“, po ktorej táto vymiešaná skoro tekutá zmes „narastie“ a zo 3´ nechal oddýchnuť) a po,ocou PL porozdeľoval do horúceho „kúpeľa“; keď začali pampúšiky po okrajoch červenať (~ po 3´), poobracal som ich, dovyprážal a „voila“, doprota hotová
-
6
rozkrojené králičie rezne som podával s ovocím a so zeleninou, nuž a keď už som mal, tak som pridal aj plátky pampúšikov (obr. 6 ~ na 2. hodine)
-
7
tááák a teraz je to prehľadnejšie
Diskusia k receptu