Pečeň v slaninke s gratinovanými zemiakmi

Zoltán Bako
šéfkuchár reštaurácie Restaurant 70 v Ostrove, 25. mája 2014
Pečeň v slaninke s gratinovanými zemiakmi
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

500 g
200 g
1 kg
300 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Kuracie pečienky obalíme v slaninke a opečieme, osolíme a okoreníme a pridáme rozmarín.

  2. 2

    Zemiaky nakrájame na plátky, zalejeme smotanou, pridáme syr, cesnak, rozmarín, muškátový oriešok a dáme do rúry piecť na 160 stupňov asi 40 minút.

  3. 3

    Upečené zemiaky vykrojíme alebo narežeme a servírujeme s kuracími pečienkami.

Diskusia k receptu

dogagador
Tie pecienky poznam, nesolim, slanina staci. Zemiakova priloha je zaujimava, aj ked asi noe 100 gramov muskatoveho orieska?
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
áno, pečienky v slanine sú vynikajúúúce. Takto robím aj šampiony plnené nivou a zabalené v slaninke a taktiež je dobré aj zabalená sušená slivka v slaninke.