Kačacia klobása s jablkovým čatní
šéfkuchár Korzo café & restaurant v Bratislave, 28. decembra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Kačacia klobása: | |
0,5 kg |
|
100 g |
|
20 ml |
|
|
|
|
|
Parmezánová polenta: | |
200 g |
|
160 ml |
|
160 ml |
|
25 g |
|
35 g |
|
|
|
Jablkové čatní: | |
1 kg |
|
0,5 kg |
|
200 g |
|
1 PL |
|
20 g |
|
0,5 l |
|
Hruškové pyré: | |
1 kg |
|
1 PL |
|
300 ml |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kačacia klobása: Kačacie prsia očistíme od blán a nakrájame aj s kožou na menšie kúsky. Spolu so slaninou pomelieme na mlynčeku na mäso. Pridáme karpatské brandy a dochutíme soľou a korením. Zmes rozdelíme na 4 rovnaké časti a vytvarujeme do tvaru klobásy. Na rozpálenej panvici opekáme z každej strany. Klobásky uložíme na plech a pečieme v predhriatej rúre päť minút pri teplote 180 °C.
- 2
Parmezánová polenta: Mlieko, maslo a vodu privedieme do varu. Pridáme parmezán a chvíľu varíme. Nasypeme polentu a 2 – 3 minúty varíme. Ochutíme tymianom. Stiahneme z ohňa a vylejeme na vymastenú formu. Rovnomerne rozotrieme a necháme vychladiť. Vykrojíme tvar, aký chceme. Opečieme na panvici do zlatej farby.
- 3
Jablkové čatní: Najprv zmiešame všetky suroviny, privedieme do varu a varíme na strednom plameni, nezakryté, často miešame. Varíme, pokiaľ zmes nezhustne. Nechám vychladnúť.
- 4
Hruškové pyré: Cukor roztopíme na karamel. Hrušky ošúpeme a zbavíme jadierok. Nakrájame na kocky. Do karamelu pridáme hrušky, soľ, škoricu a badián. Zalejeme jablkovým džúsom. Varíme, až kým sa hrušky úplne nerozvaria. Vyberieme badián a škoricu a ponorným mixérom rozmixujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu