Pikantné ragú s polentovými knedličkami fotorecept
Pikantné knedlíky s pikantným mäsom. Samozrejme, môžeme čilli vynechať.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 strúčiky |
|
| 1 stonka |
|
| 3 PL |
|
| 2 ks |
|
| 100 ml |
|
| 200 ml |
|
| 400 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| Knedlíčky: | |
| 170 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ČL |
|
| 350 ml |
|
| 100 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Suroviny.
-
2
Cibuľu, cesnak a zeler nakrájame nadrobno. Opečieme na oleji, pridáme mleté mäso a opekáme asi 5 minút.
-
3
Knedlíčky: V mise premiešame polentu s múkou a práškom do pečiva. Pridáme zakysanku, nastrúhaný čedar, soľ, korenie a posekanú vňaťku. Primiešame aj semienok zbavenú a nadrobno nakrájanú čilli papričku.
-
4
Premiešame.
-
5
K mäsovej zmesi pridáme bobkové listy a víno. Pomaly dusíme, kým sa tekutina nevyvarí na polovicu. Prilejeme vývar, sterilizované paradajka ošúpané a nakrájané, čilli, osolíme, okoreníme a varíme asi 45 minút.
-
6
Potom pomocou dvoch lyžíc tvarujeme knedlíky, ktoré rozložíme na mäso. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 st. C 20 minút.
-
7
Hotovo.









Diskusia k receptu