Morčacie mäso s hlivovo-hráškovou omáčkou
Najmä v tomto chrípkovom období by sme mali venovať hlive viac pozornosti, betaglukan, ktorý sa...
Bravčová pečeň v parnom hrnci
Je úžasné, že v parnom hrnci si môžete pripraviť aj chutné jedlá :), sú rýchle,...
Bravčová panenka na červenom víne
Bravčová panenka, trochu viac času, ale výsledok mňamka.
Hovädzie ragú z Čachtíc
Suroviny sú z Čachtíc, tak preto ten názov. Potreboval som vyskúšať nový liatinový kastról, ...
Pomaly pečený bravčový bôčik so strukovinami
Očistený nakrájaný bôčik osolíme, okoreníme a spolu s maslom a bylinkami pomaly pečieme v rúre pri...
Nórska kremet fiskesuppe
Recept na tuto norskou polévku z tresky a lososa jsem obdržel od přítele Buntera z Labužníka, ...
Rybacie fašírky s krabími tyčinkami
Rybky máme radi, tak som vyskúšala urobiť rybacie fašírky.
Zapečené pečivo
Najčastejšie ho robievam na večeru. Jedlo sa dá kombinovať s rôznymi prísadami. Nám to chutí...
Plnené cuketové kolieska
Dostala som dve cukety od susedy, (moje ešte len kvitnú ) tak som rozmýšľala, čo...
Bravčový zabíjačkový „zajac“
Sviečkovú opláchneme a osušíme, dlhým nožom v nej urobíme dieru po celej dĺžke. Mleté mäso...
Kurací perkelt alias Orzotto
Nepoznám nikoho a to sa po našej Matičke Zemi túlam už 69. rok, kto by...
Býčie žľazy ako utopence
Dáme variť dostatočné množstvo vody, osolíme, pridáme korenie a býčie žlazy necháme zovrieť a varíme...
Klobásová polievka s melencami
Pripravujete si svoje cestoviny do polievok? Pozrite sa, aké jednoduché je pripraviť melence a akú polievku...
Kuracia roláda so šampiňónmi
Kuracie prsia rozkrojíme na plát s hrúbkou asi 1 cm, naklepeme ho a posypeme soľou a...
Marinovaná krkovička pod syrom
Zas po čase taký môj výmysel. Samozrejme koreniny a bylinky si môže každý upraviť podľa svojej chuti, nám to takto veľmi chutilo....
Bravčové rebierka spod šibenice - vihodňarske šviňske reberka
Čas predvianočný bol aj u nás v Košiciach, pod Šibenou horou- časom domácich zabíjačiek. Môj...
Zapečené rybie filety na kyslej smotane
jednoduchý recept mojej maminky, ktorý si oblúbili najma deti, čomu vdačáýžťčím kedže rybku zťažka dostanem...
Rizoto zo zajaca
Niekedy dávno, keď boli deti malé a chovalo sa veľa zajacov, vznikol tento recept...
Kari kura so šampiňónmi
Recepťik je vlastnej výroby :D Rýchly, jednoduchý a hlavne veľmi chutný. Viem, že receptov...
Ruské dedičstvo alebo berlínska špecialita
V roku 1980 som bol v Berlíne. Tam mi nesmierne zachutila soljanka. Domorodci z NDR...
Zapečené plnené zeleninové palacinky
V záhrade ešte zostala posledná zelenina. Dá sa z nej urobiť dobrá večera.
Jelení chrbát v chrumkavej kôrke
Rúru predhrejeme na 250 stupňov Celzia. Jelení chrbát potrieme korením, borievkami a obložíme plátkami slaniny....
Kolienka s talianskou omáčkou
Kolienka uvaríme, polejeme omáčkou a posypeme strúhaným syrom a nakrájanou pažítkou.
Pomarančové kuracie prsia s pečenou zeleninou
Zeleninu očistíme, a dáme na plech s papierom na pečenie. Potrieme olivovým olejom, osolíme...
Losos so zeleninou
Toto jedlo som si obľúbil pro rýchlu prípravu a nízku kalorickú hodnotu.