Kolienka s talianskou omáčkou
Kolienka uvaríme, polejeme omáčkou a posypeme strúhaným syrom a nakrájanou pažítkou.
Zapečené plnené zeleninové palacinky
V záhrade ešte zostala posledná zelenina. Dá sa z nej urobiť dobrá večera.
Jelení chrbát v chrumkavej kôrke
Rúru predhrejeme na 250 stupňov Celzia. Jelení chrbát potrieme korením, borievkami a obložíme plátkami slaniny....
Segedínsky guláš z dvoch hrncov
Zima pomaly odchádza a my, teda ja s mojou krajšou, samozrejme, že aj lepšou...
Losos na pare s mrkvou, zemiakmi a feniklom
Relácia "Jste to, co jíte" ma inšpiroval kúpiť si multifunkčnú rúru, ktorú tam dávajú úspešným...
Silná hovädzia polievka s cesnakom (Tirit çorbası)
Fantastická polievka, ktorá chutí najlepšie dobre horúca a štipľavá. Stačí len chlieb alebo pečivo a máte na stole obed či večeru pre celú rodinu!...
Špaldová ryža s kuracím na hrášku
Slovenskú ryžu alebo klasickú tarhoňu doma milujeme. Je to výborná príloha práve k takémuto mäsku na...
Losos so zeleninou
Toto jedlo som si obľúbil pro rýchlu prípravu a nízku kalorickú hodnotu.
Havajské kura
Už dlho som sa chystala urobiť kura s ananásom :) a chutilo to omnoho lepšie než som...
Ťavie hrby
Nezľaknite sa, , , nie je to recept z ťavieho mäsa, ale jednoduchý nedeľný obed, ...
Ryžové knedličky v morčaco-hubovom ragú
Knedličky: Ryžu uvaríme s troškou oleja v osolenej vode. Necháme vychladnúť. Do hotovej ryže zamiešame vajcia a...
Pečené jahňacie na hubách a brusniciach
Jahňacie mäso som očistila od tuku a blán. Nakrájala na rezne. Do olivového oleja som pretlačila...
Fazuľová haruľa
Fazuľu a šošovicu predvaríme. Keď sú strukoviny uvarené, necháme ich vychladnúť a scedíme. Nakrájame...
Slivovicový diviak s kôprovou omáčkou
Diviačie stehno očistíme a prešpikujeme slaninkou. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, borievky, ...
Bravčové ragú so smotanovou omáčkou
Na masle speníme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme zeler, premiešame a vložíme na malé prúžky nakrájané mäso....
Zabíjačková polievka podľa starej mamy
Bravčové mäso, klobása, kyslá kapusta a krúpy tvoria základ tejto chutnej a sýtej polievky z...
Krkovice ze sklenice
Tak znie pôvodný recept od kamaráta Brepty. Ide o pomaly konfitované ochutené mäso s cibuľou a cesnakom....
Špekačková nátierka
Tuto pomazánku mi poradila moja dobra kamarátka lebo moje deti nechceli jesť špekačky, že sú mastné....
Rezne zas inak
Vynález rezeň si na nedeľný obed vyžiadala moja mužská polovička a dopadlo to takto. Vravím im...
Moja čína alebo mäsko s kapustou a kukuricou
Možno sa niekomu nebude páčiť názov receptu, ale ja som ho kedysi takto nazvala, keď...
Údený hovädzí jazyk v šošovici
Hovädzí jazyk uvaríme vo vode do mäkka. Do hrnca pridáme cibuľu, koreňovú zeleninu, bobkový...
Hovädzie so zeleninou z tajine
Aby môj vytúžený vianočný dar nezostal v hanbe, tak som ho dnes využila pri varení obeda....
Sviečková na smotane
Oravskú slaninu pokrájame a dáme opražiť na troške oleja, pridáme na drobno pokrájané cibule a počkáme, kým zmäknú.
Pečená krkovička (kotlety) so zemiakmi
Hlbší pekár dobre vymastíme masťou. Naň uložíme len mierne naklepané hrubšie rezne, ktoré sme nasolili,...
Kuracie stehno na ananáse
Na dnešný obed ľahké kuracie jedlo, pripravené s chuťou ananásu.
Pikantné špagety
Komerčný recept<br /> Ak do jedla primiešate dlhé špagety, o zaujímavý obed máte postarané. Ak ešte...
Živánska
Z oleja, piva, horčice a korenia vytvoríme marinádu, v ktorej 6 hodín necháme odstáť...