Foto: afataga
Zasa som vymýšľala s bylinkami
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
6 ks |
|
1,5 kg |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
8 ks |
|
3 PL |
|
12 ks |
|
1 dl |
|
Marináda: | |
6 PL |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
5 ks |
|
2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Zemiaky som riadne umyla, pokrájala, dala som ich do pekáča, pridala som olej, soľ, rascu a rozmarín
-
2
Zemiaky som premiešala a podliala troškou vody, lepší by bol vývar, ale nemala som
-
3
Do misky som si urobila marinádu z uvedených surovín
-
4
Stehná som z oboch strán napatlala marinádou a uložila na zemiaky, medzi ne som postrkala lístky šalvie, ak by sa mäso marinovalo dlhšie pred pečením, marinádu nesoliť, osoliť až tesne pred pečením
-
5
Piekla som zakryté na 200° kým sú zemiaky mäkké, čo bolo cca 45 min., potom som piekla ešte odokryté asi 15 min.
-
6
Hotovo, jedli sme k tomu zelený šalát
my máme radi zelený. Mohla si ho priložiť k tomu tanieru , pekne by to farebne ladilo. Iná farba by ani nepasovala.
@mariamka tu stavu si setrim pre teba :-) ja nemam rada, ked mi jedlo plava na tanieri
@elixir len na vymenu :-)
@kabanoska neviem ako v Brne, ale u nas maju zeleny salat v obchode uplne bezne aj viac druhov, my ho nemusime zhanat, ked budes potrebovat, poslem ti :-)
dufam, ze si sa moc nedorantala, sportom k trvalej invalidite :-)