Pomarančové kuracie prsia s pečenou zeleninou

sjuz - fotkasjuz, 9. mája 2012
Pomarančové kuracie prsia s pečenou zeleninou
Foto: sjuz
15 minút
príprava
25/20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

5-8 PL  alebo marhuľový
 čerstvý
1 PL




Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme, a dáme na plech s papierom na pečenie. Potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Môžeme pridať čerstvý rozmarín. Pečieme pri 180-200 st. C cca 25-35 minút, podľa typu rúry.

    Pomarančové kuracie prsia s pečenou zeleninou - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa pečie zelenina, pripravíme si marinádu na mäso: Džem premiešame zo soľou, korením, octom a s nastrúhanou kôrou z pomaranča a ak nemáme pomarančový džem tak aj so šťavou z jedného pomaranča. Mäso naložíme do marinády, a po cca 20 minútach pečenia zeleniny pridáme k zelenine alebo zvlášť do iného plechu či inej nádoby v ktorej pečieme mäso. Dopekáme cca 20 minút. Nakoniec môžeme zapiecť grilom. Mäsko musí zostať vnútri šťavnaté, nesmie vyschnúť.

  3. 3

    Upečená zelenina: (zemiaky som pridala pre syna, ten nemá delenú :))

    Pomarančové kuracie prsia s pečenou zeleninou - obrázok 3

Diskusia k receptu

afataga
vyzera to fajnovo, dali by sa pouzit aj vykostene kuracie stehna
evusik
parádna zeleninka, veľmi sa mi páči tvoja pomarančová marináda tú určite vyskúšam :-)
tiež takto pekávam zeleninu aj so stehnami spolu na jednom pekáči... tomu môjmu to veľmi chutí hlavne ak tam má aj karfiol :-)
stacy77777
Takéto so zeleninkou môžeme doma...vyzerá to nádherne,určite vyskúšam
helca103
páči sa mi tá zelenina ale aj mäsko má úžasnú marinádu....
jarunka
Pekny recept, takto som kuracie este nerobila. Zaujima ma ci sa cvikla upiekla s ostatnou zeleninou, ci nebola tvrda.
sjuz
@jarunka - cvikla bola asi najmäkšia z tej zeleninky...:) Ale nie je dobré nechať ju až úplne do "blatova", mala by byťtaká "na skus" aby si aj cítila, že hryzieš...:)
pacik
Všetko mám, ide sa skúšať, vyzerá to úžasne :-)
jerica
Zuzanka, prudko jediteľné,určite sa nechám inšpirovať,krása na tanieri a ešte krajšie a chutné na jazyku. Ako vždy , foto s popisom excelentné:-)))
ivocka5
@sjuz , tá zelenina vyzerá vynikajúco :-) najbližšie ju aj ja vyskúšam takto upiecť :-)
lucylee
@sjuz ta marinada je fantasticka. Pouzila som dzem zo sevillskych pomarancov s whisky a aj pomarancovu stavu a koru. Nabuduce pokrajam zeleninu na vacsie kusy a kura necham piect ovela kratsie. Nechala som ho v rure dost vysusit. Vyborny obed sme dnes mali :-)
lucylee
@sjuz ta marinada je fantasticka. Pouzila som dzem zo sevillskych pomarancov s whisky a aj pomarancovu stavu a koru. Nabuduce pokrajam zeleninu na vacsie kusy a kura necham piect ovela kratsie. Nechala som ho v rure dost vysusit. Vyborny obed sme dnes mali :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia