Foto: sjuz
15 minút
príprava
príprava
25/20 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Postup
-
1
Zeleninu očistíme, a dáme na plech s papierom na pečenie. Potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Môžeme pridať čerstvý rozmarín. Pečieme pri 180-200 st. C cca 25-35 minút, podľa typu rúry.
-
2
Kým sa pečie zelenina, pripravíme si marinádu na mäso: Džem premiešame zo soľou, korením, octom a s nastrúhanou kôrou z pomaranča a ak nemáme pomarančový džem tak aj so šťavou z jedného pomaranča. Mäso naložíme do marinády, a po cca 20 minútach pečenia zeleniny pridáme k zelenine alebo zvlášť do iného plechu či inej nádoby v ktorej pečieme mäso. Dopekáme cca 20 minút. Nakoniec môžeme zapiecť grilom. Mäsko musí zostať vnútri šťavnaté, nesmie vyschnúť.
- 3
Upečená zelenina: (zemiaky som pridala pre syna, ten nemá delenú :))
- 3
tiež takto pekávam zeleninu aj so stehnami spolu na jednom pekáči... tomu môjmu to veľmi chutí hlavne ak tam má aj karfiol :-)