Panenka s mandľovými lupienkami
Soňa Stachová
šéfkuchárka Downtown Backpacker‘s hostela v Bratislave, 6. novembra 2009
šéfkuchárka Downtown Backpacker‘s hostela v Bratislave, 6. novembra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na grile (alebo na panvici) narýchlo opečieme mäso, z každej strany asi 6–7 min.
- 2
Nasucho krátko opražíme mandle (asi 1 minútu), posypeme nimi mäso.
- 3
Bylinkovým malom (maslo, cesnak, vegeta, petržlenová vňať) polejeme hotovú panenku (rozrezané mäso).
- 4
Pripravíme oblohu z hlávkového šalátu, paradajok, papriky mrkvy. Odporúčaná príloha sú opečené zemiaky alebo krokety.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu