Panenka s mandľovými lupienkami

Soňa Stachová
šéfkuchárka Downtown Backpacker‘s hostela v Bratislave, 6. novembra 2009
Panenka s mandľovými lupienkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
20 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Na grile (alebo na panvici) narýchlo opečieme mäso, z každej strany asi 6–7 min.

  2. 2

    Nasucho krátko opražíme mandle (asi 1 minútu), posypeme nimi mäso.

  3. 3

    Bylinkovým malom (maslo, cesnak, vegeta, petržlenová vňať) polejeme hotovú panenku (rozrezané mäso).

  4. 4

    Pripravíme oblohu z hlávkového šalátu, paradajok, papriky mrkvy. Odporúčaná príloha sú opečené zemiaky alebo krokety.

Diskusia k receptu

jajka12
idem skúsiť ako prvý recept ... nevidím tu komentáre, dúfam že budem spokojná :o
jarco
Na tomto sa nedá nič pokazit ;-)
jajka12
no extra chutné to nebolo. Najlepšie boli lupienky, zemiaky a šalát. Dnes som si už druhú časť panenky urobila po svojom....
agora
Podľa mňa to môže byť dobré, panenka poliata bylinkovým maslom, alebo to bolo suché? Ale tiež vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia