Vianočný plnený kapor
Na Vianočný stôl patrí kapor. Každý ho má rád inak a pripravuje sa na rôzne spôsoby... Ja...
Prekvapenie v batôžku
Lístkové cesto mam rada na akýkoľvek spôsob vysúšala som tento recept. Plnku si možete zvoliť podľa vlastnej...
Tuniakový tatarák
Je potrebné mať čerstvého tuniaka. Nakrájame ho na malé kocky. Zázvor nastrúhame a vymačkáme z...
Börek z kysnutého cesta
Börek sa da velmi lahko pripravit aj z kysnuteho cesta. Je to velmi jednoduche :-)
Jamajské kura
Tento recept je ideálny pre toho kto má rád pikantné a korenené jedlá. Nevyzerá lákovo,...
Britská kuracina so špargľovou omáčkou
Kurča prudko osmažte na hladkej panvici, kým nezíska peknú farbu. Potom ho vložte do rúry...
Kuracie prsia s cherry rajčinami a smotanovým špenátom
Včera som vyskúšala pripraviť kuracie prsia so chery rajčinami a smotanovým špenátom podľa Jamieho Olivera. Páči...
Steak zo sviečkovice s gratinovanými zemiakmi
Gratinované zemiaky: Očistené zemiaky nakrájame na jemné plátky a dáme do pekáča. Na oleji orestujeme pokrájanú...
Plnený fenikel s ragú z lososa, jedlého bôbu a húb
Fenikel očistíme, rozdelíme na jednotlivé vrstvy a blanšírujeme v osolenej vode. Pri podávaní ho naparíme...
Kuracie srdiečka na spôsob tataráku
Vnútornosti umyjeme, srdcia uvaríme v slanej vode domäkka. Pečeň osmažíme na oleji. Uvarené vnútornosti...
Fazuľové struky s grilovaným kurčaťom
... mal som chuť na niečo menej kalorické, napadli ...
Kyselica
Údené koleno uvaríme s korením do mäkka. Koleno oberieme a do vývaru dáme variť kapustu s...
Sviatočný zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme, ošúpeme a nakrájame na kocky asi 1 x 1 cm. Mrkvu, zeler...
Teľacie mäso s medvedím cesnakom a brusnicami
Jemné teľacie mäso voňajúce po medveďom cesnaku pripravené podľa tohto receptu vás jednoducho očarí.
Kapor na zeleninovom ragú
Očistené plátky z kapra opláchneme, osušíme a hmatom skontrolujeme, či neobsahujú zabudnuté kosti. V...
Husacie stehná
Očistené, umyté a osušené husacie stehná rozrežeme v kĺboch, osolíme, okoreníme a opečieme z...
Pizzové slimáčiky z lístkového cesta
rozdelime cesto na dve časti. jednu odložim a pracujem s tou druhou.
Pečený mořčák (mořský vlk) plněný zeleninou
Při nákupu jsem neodolal a koupil si dva menší mořčáky chutné (mořské vlky). Byli tak akorát,...
Kuracie ragú z vykosteného stehna
Jednoduché ragú so zeleninou teraz z vykosteného kuracieho stehna
Plnené tortilly
V panvici na masle opečieme na tenké pásiky nakrájané kuracie prsia a posypeme ich mexickým korením.
Polievka z morských rýb
Ako inšpirácia poslúžila polievka, ktorú si rybári v Dalmácii pripravujú na lodi keď lovia ryby -...
Opité morčacie pečienky so zemiakovými pusinkami
Pečienky sú u nás veľmi obľúbené v každej forme.
Paštéta z kačacej pečene s višňovým čatní
Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde....
Hovädzie v červenej omáčke
Maso pokrajam na 1 cm hrube rezne, kt. nasolime, okorenime a obalime zlahka...
Kurča na kyslej kapuste
Tento recept som si upravil na základe jedného receptu z časopisu život.
Bravčový koriandrový hamburger
Mäso pomelieme, dáme do misky, pridáme soľ, kajenské korenie, koriander, nakrájanú cibuľu...