mozočky, ľadvinky, pečeň

vladokk - fotkavladokk, 3. decembra 2011
mozočky, ľadvinky, pečeň
Foto: vladokk

I keď je to veľmi nezdravé, ale o to chutnejšie, ...........doporučujem konzumovať iba na vlastné roziko

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
 ks
2 ks nasekaná
200 g čerstvá
1 PL
0,5 PL
1 PL
2 vetvičky
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pečeň, ladvinky nakrájané na kocky, dusíme, potom osolíme a na koniec pridáme mozočky. Na druhej panvici si pripravíme cibuľku s hlivou a pridáme ked je hliva mäkká k pečeni. Dochutíme sójovou omáčkou, pridáme vetvičky rozmarínu , papriku a povaríme cca 10 minút ........jedlo je hotové recept je vymyslený! Ako prílohu som zvolil cestoviny, prevarené vo vriacej vode, do ktorej som pridal 2 lyžičky vegety. Dobrú chuť....

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Čo keby si ho premenoval? Dosť odpudzujúci názov! Ale proti chuti žiadny dišputát! Kto si to môže dovoliť, jesť takéto jedlá, tak to môže byť výborné.
Ak by tam šlo aj srdiečko, bez mozočku volalo by sa to Jágereček. Na to mal právo vziať si, ten poľovník, ktorý zvieratko ulovil. Môže to byť pochúťka spolu. Neviem, nejedla som to, ale za pokus to stojí....ďakujem za tip.
Niet za čo, uvažoval som aj nad týmto názvom, avšak to sa hodí pre divinu a robievali sme ho často .... je to vymyslený recept. Hliva je tam ako prídavok , ale chutí to skvele doporučujem. Pred nedávnom sme pripravovali z bravčovej pečene, husaciu pečeň. Preto keď mi zostali ľadvinky a mozočky skúsil som túto kombináciu .....názov je taký aký ma v tom momente napadol, ale rád ho zmením, preto ak by mal niekto iný nápad sem s ním ....ďakujem :)
ľadvinky a pečeň ešte kúpim, ale čo s tým mozočkom? ten som mala najradšej udusený s vajíčkami, teraz už bohužiaľ nerobíme zabíjačku, rodičia už chovajú len sliepky a my bývame v byte...

Pridaj komentár k receptu: