Nórska kremet fiskesuppe fotorecept

manek380 - fotkamanek380, 29. mája 2013
Nórska kremet fiskesuppe (fotorecept)
Foto: manek380

Recept na tuto norskou polévku z tresky a lososa jsem obdržel od přítele Buntera z Labužníka, který v Norsku dlouhodobě žije. Je to chuťově Zobraziť celý popisRecept na tuto norskou polévku z tresky a lososa jsem obdržel od přítele Buntera z Labužníka, který v Norsku dlouhodobě žije. Je to chuťově výborná polévka, kterou můžu jen doporučit.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
2 PL
2 PL
750 ml alebo voda
200 ml
1 PL
100 g
100 g
1/2 ks
1/2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky nebo slabé plátky, filety zbavíme kůže a nakrájíme na kostky cca 2x2 cm.

    Nórska kremet fiskesuppe (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm zeleninu do zavonění.

    Nórska kremet fiskesuppe (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Přidáme mouku a zapražíme do lehkého zrůžovění. Vmícháme pesto, zalijeme všemi tekutými složkami a necháme mírně vařit 15 minut. Vložíme ryby a petrželku a táhneme ještě 10 minut.

    Nórska kremet fiskesuppe (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dochutíme solí a pepřem a podáváme s dobrým chlebem.

    Nórska kremet fiskesuppe (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

nena73
mňamka, červené paradajkové pesto? to som ešte nepočula :-)
ampara
Kedysi dávno bola v Bratislave na Klobučníckej ulici(bočná strana Starej tržnice) predajňa, v ktorej predávali rybacie špeciality aj z "kapitalistickej cudziny". Medzi inými tam mali aj mrazenú rybaciu polievku od firmy Frionor,ktorá bola neskutočne dobrá a vyzerala presne takto. Takže bežím do obchodu a idem variť. Červené pesto mám,ale problém bude s kvakou. Po česky je to tuřín ,ten asi v obchode nezoženiem. Má podobnú chuť ako kaleráb(kedlubna), nedá sa týmto nahradiť?
alena45
všetci známi vedia, že na Vianoce robievam rybaciu polievku a tak ma zásobujú hlavami. Vianočná bola zo 7 hláv, totálny rôsol, na mrazáku mám ešte 4 ďalšie hlavy, spolu s mliečom. Pozerám recepty, chcela by som niečo iné, presne takéto, ale asi zajtra nezoženiem všetku predpísanú zeleninu. Budem sa však snažiť, lebo je to nádherný recept. Postup bude od konca, najprv uvarím hlavy, aby som mala vývar a potom sa vyhrám so zeleninou. Krása !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia