
Bláznivé koleno
Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja,...

Cestoviny Rýchlovka
Toto som si vymyslela jeden večer, ked som nevedela čo narýchlo na druhý deň do práce

Pangasius v špenátovom župane
začala som to variť pre moju malú dcérku v rámci príkrmu a začal sa prikrmovať aj manžel...

Kuracie prsia s jablkovou kašou
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky, posypeme grilkorením, soľou a na oleji popražíme...

Cviklové palacinky s marinovaným lososom
Očistenú filetu z lososa necháme marinovať 12 hodín v nastrúhanej mrkve, 2 lyžiciach soli, 2 lyžiciach cukru,...

Tuniakové frikadelky so zeleninou podľa Lenky Šóošovej
Takéto frikadelky či karbonátky sú výborným tipom moderátorky Lenky Šóošovej, ako zamaskovať v jedle zeleninu, ktorú...

Špagety co dúm dal
tento recept ani nieje receptom dala mi ho sestra a odkial je neviem. da sa povedat co...

Galantina z králíka
Králičí zadek, vepřová krkovice, vejce, králičí játra, šunka, anglická slanina, koňak, sůl, pepř.

Pečené kačacie prsia plnené domácou neúdenou klobásou na bielom víne
Na dnes sviatočný obed z kačacích pŕs, ktoré som naplnila domácou neúdenou klobásou a podlievala počas...

Pečené bravčové mäso s hranolčekmi z tekvice Hokkaido
Mäso očistíme, ak ho nechceme mať veľmi mastné. Pokrájame na plátky a dáme ich do...

Obyčajné kapustové halušky á la pavelnemecko
Ahojte varecháči. Ako som sa dostal k tomuto receptu?Hneď po revolúcii som náhodou cestoval...

Vyprážane ostrieže
Kooooonečne môj rybár začal nosiť domov ryby! Tak ich poďme ukuchtiť:-)

Škoricové fašírky v rajčinovej omáčke
Hovädzie mäso, parmezán, vajce, strúhanku, pretlacený cesnak, sol, cierne korenie a...

Zubáč s klobásovou plnkou
Zubáča zbavíme šupín a žiaber, vypitveme ho, dôkladne poumývame a vytrieme dosucha. Nožom urobíme...

Rybka s hráškovým pyré
Na panvici rozpustíme maslo a rybie plátky na ňom opečieme, osolíme a okoreníme.

Bravčové krokety v „čiernom“ krupote
Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, ...

Bravčový bok s krémovou kapustou a pohánkou
Bravčový bok nasolíme a potrieme cesnakom, pečieme najskôr pri 90 °C 2, 5 – 3 hodiny, ...

Baklažány plnené kuracím mäsom
Umyté baklažány pozdĺžne rozkrojíme a varíme asi 10 minút v slanej vode. Po vybratí dužinu vydlabeme...

Kuracie štvrte s dubákmi
Na prechádzke lesom so psom so našiel zopár dubákov možno posledná úroda. Tak som sa rozhodol...

Králičia rolka s mandľovou plnkou
Rôzne národy majú rôzne chute. Ale pointa veľkonočného stola ostáva rovnaká – bohatstvo, pestrosť, zmes tradície i nápadov. A...

Bagetové účko
Bageta je bežné faast food jedlo na Slovensku. Má pomerne významné postavenie v dennej spotrebe slovákov....

Ovčie rebro s tekvicovou penou
Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....

Rýchle pečené kurča s prílohou
Kurča nakrájame , umyjeme a poukladáme na pekáč. Posolíme a posypeme č. paprikou, polejeme...