
Pečené korenené kurča
Kurča prerežeme na polovicu. Múku zmiešame so soľou, paprikou, koreninami a nadrobno pokrájaným cesnakom...

Vyprážane ostrieže
Kooooonečne môj rybár začal nosiť domov ryby! Tak ich poďme ukuchtiť:-)

Segedinsky, ktorý nám chutí
Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané mäso, č. papriku, paradajky, gril. korenie, vegetu, rascu zamiešame, podlejeme...

Obyčajné kapustové halušky á la pavelnemecko
Ahojte varecháči. Ako som sa dostal k tomuto receptu?Hneď po revolúcii som náhodou cestoval...

Hus so zemiakovou plnkou
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme k nej na...

Nátierka z údeného lososa
Na raňajky, desiatu alebo na oslavu, táto jednoduchá nátierka z údeného lososa so smotanovým syrom...

Jemná sardelová omáčka
Najprv si pripravíme sardelové maslo: sardely zbavíme chrbtice a jemne nožom vymiešame s 20 g masla...

Francúzska fazuľka podľa Katky
Tento recept som dostal od známej a veľmi ma zaujala netradičná príprava. Musel som ho vyskúšať...

Fazuľovica trochu inak
Fazuľu uvaríme v kuchte, alebo deň vopred namočenú v hrnci so soľou, príp. vegetou...

Vianočný kapor na šampiňónoch
Kapra umyjeme, rozdelíme na porcie, osolíme a polejeme citrónovou šťavou. Potrieme ho grilovacím korením...

Cestoviny Rýchlovka
Toto som si vymyslela jeden večer, ked som nevedela čo narýchlo na druhý deň do práce

Vnútornosti v kapustovom liste
Pečienku rozdelíme na dva diely. Polovicu dáme variť s bravčovou hlavou, pľúcami a srdcom...

Škoricové fašírky v rajčinovej omáčke
Hovädzie mäso, parmezán, vajce, strúhanku, pretlacený cesnak, sol, cierne korenie a...

Bravčový bok s krémovou kapustou a pohánkou
Bravčový bok nasolíme a potrieme cesnakom, pečieme najskôr pri 90 °C 2, 5 – 3 hodiny, ...

Králičia rolka s mandľovou plnkou
Rôzne národy majú rôzne chute. Ale pointa veľkonočného stola ostáva rovnaká – bohatstvo, pestrosť, zmes tradície i nápadov. A...

Bahamská rybacia polievka s floridskou úpravou
Túto polievku Bahamčania jedia na raňajky a musím povedať, že presne viem prečo! Vyskúšaj aj ty!...

Koňakové kurča
Kurča rozdelíme na dve polovice. Do hrnca dáme koňak, pridáme kurča a varíme domäkka, po...

Galantina z králíka
Králičí zadek, vepřová krkovice, vejce, králičí játra, šunka, anglická slanina, koňak, sůl, pepř.

Pečená šunka s maslovou zeleninou a vajíčkovou penou
Zaúdenú šunku z pleca alebo stehna najlepšie deň vopred uvaríme domäkka v mierne osolenej vode spolu s...

Bláznivé koleno
Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja,...

Bagetové účko
Bageta je bežné faast food jedlo na Slovensku. Má pomerne významné postavenie v dennej spotrebe slovákov....

Kuracie prsia s jablkovou kašou
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky, posypeme grilkorením, soľou a na oleji popražíme...

Jahňacie mäso v zelenej palacinke s karfiolovým pyré
Cherry paradajky umyjeme, vysušíme a rozpolíme. Naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a...

Zubáč s klobásovou plnkou
Zubáča zbavíme šupín a žiaber, vypitveme ho, dôkladne poumývame a vytrieme dosucha. Nožom urobíme...