Foto: elixir
Ľahké letné jedlo (1294kJ)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme a nakrájame si zeleninu.
-
2
Dáme si variť quinou v dvojnásobnom množstve vody, s kurkumou a soľou, na slabom plameni na 15 minút.
-
3
Na oleji si v panvici opražíme cibuľu, cesnak a zeler, opekáme 5 minút. Medzitým si pokrájame zvyšnú zeleninu (paradajku, redkvičku, uhorku) a bylinky.
-
4
Obsah panvice zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme citrónovú štavu, pór... premiešame, prikryjeme a dusíme 5 minút. Medzitým rozdelíme plátky lososa na menšie kúsky...
-
5
Po 5 minútach ho pridáme k zelenine a opäť pod pokrievkou dusíme, 8-10 minút. Nakoniec posypeme estragonom, pridáme soľ a premiešame.
-
6
Lososa so zeleninou podávame s quinoa, posypeme kúskami paradajok a bylinkami, pridáme ostatnú zeleninu a biely jogurt. Dobrú chuť.
-
7
Energetické hodnoty (cca): 1294kJ
Bielkoviny: 22g
Sacharidy: 24g
Tuky: 14g
Diskusia k receptu