Morské ryby v keli

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 23. septembra 2011

Z dovolenky v Chorvátsku som si priniesol niekoľko zaujímavých receptov na prípravu rýb. Všetky majú jedno spoločné - ryba sa má kúpať tri krát: vo vode kým žije, v olivovom oleji keď sa pripravuje a vo víne keď sa zje. Recept je jednoduchý odporúčam použiť menšie druhy rýb, prípadne filety.

10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené ryby poukladáme na pekár hojne poliaty olivovým olejom, trochu posolíme. Zakryjeme kelovými listami, ktoré tiež osolíme a pokvapkáme olejom. Ja som si neodpustil kúsok slaniny a čili, kľudne ich môžete vynechať.

    Morské ryby v keli - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme asi 20 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov. Záleží od hrúbky ryby, radšej by som to priebežne kontroloval. Ako prílohu som použil niečo ako Šopský šalát a dusené zemiaky s bylinkami.

    Morské ryby v keli - obrázok 2

Diskusia k receptu

marianne69
...to by mi urcite chutilo,jednoduche a dobre,urcite vyskusam tento rcp:-)