Foto: rybarkuchar
Z dovolenky v Chorvátsku som si priniesol niekoľko zaujímavých receptov na prípravu rýb. Všetky majú jedno spoločné - ryba sa má kúpať tri Zobraziť celý popisZ dovolenky v Chorvátsku som si priniesol niekoľko zaujímavých receptov na prípravu rýb. Všetky majú jedno spoločné - ryba sa má kúpať tri krát: vo vode kým žije, v olivovom oleji keď sa pripravuje a vo víne keď sa zje. Recept je jednoduchý odporúčam použiť menšie druhy rýb, prípadne filety.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Očistené ryby poukladáme na pekár hojne poliaty olivovým olejom, trochu posolíme. Zakryjeme kelovými listami, ktoré tiež osolíme a pokvapkáme olejom. Ja som si neodpustil kúsok slaniny a čili, kľudne ich môžete vynechať.
-
2
Pečieme asi 20 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov. Záleží od hrúbky ryby, radšej by som to priebežne kontroloval. Ako prílohu som použil niečo ako Šopský šalát a dusené zemiaky s bylinkami.
Diskusia k receptu