
Kuracie stehná pečené so zemiakovo-kapustovou prílohou
Jedlá pečené alebo varené v jednom hrnci sú obľúbené. Obyčajne zaberie ich príprava málo času...

Kurča so slaninou
Tento recept vznikol náhodou u nás doma - otvorila som chladničku a vybrala som z nej, ...

Fúúj, zelenina :-)))
No tak toto jedlo nam robila mama na raňajky, alebo večeru. Obaja s bratom sme neznášali paradajky...

Kačacia pečeň so zeleninou v lokši
Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí zemiaky ošúpeme a popučíme. Pridáme hladkú a polohrubú múku, soľ...

Varená ryba s rajčiakovou omáčkou
Očistenú zeleninu pokrájanú na plátky, celé čierne korenie, citrónovú kôru, bobkový list a soľ...

Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice
Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...

Paprikovo-hubový hrniec s ryžou (eintopf)
Zaváranie nemá konca-kraja a tak vymýšľam, ako rýchlo medzitým zasýtiť aj hladné krky. Väčšina slovenských...

Pikantná bryndza
Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom, postupne pridáme sardelovú pastu, mlieko, horčicu, mletú papriku a soľ.

Kuracia bábovka
Kuracie prsia nasolíme, nakoreníme. Šunku a slaninu nakrájame na plátky. Bábovku vyložíme papierom, ...

Sardinková nátierka
Sardinky rozotrieme s maslom, pridáme postrúhanú cibuľu, olej a dobre vymiešame. Natretý chlieb ozdobíme...

Bucatini s mrkvou a hovädzím mäskom
Spracovávala som mrkvu zo záhrady, tak som ju rovno zakomponovala aj do obedného menu.

Hydinový tanier so syrom a hruškou
Cherry paradajky, hrozno, rukolu, šalát frissé očistíme. Pridáme hrušku a nivu, spolu...

Zapečený zemiakový guláš
Dostal se mi do ruky časopis KNIHOVNIČKA RECEPTY - to nejlepší z brambor. Velmi mne zaujal...

Tuniakový šalát
Na dobre rozohriatom oleji osmažíme nakrájanú cibuľku, pridáme petržlenovú vňať, paradajky, portské víno a...

Ryža s artičokmi a treskou (Arros a la cassola amb bacalla)
Dostala som knižku s tradičnými receptami z Costa Daurada. Tak teraz vyváram samé dobré veci :-)) Ponúkam...

Pečená hus s figami
Hus umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, potrieme majoránom a...

Salašnícka šošovica s hráškom
Šošovicu a hrach namočíme do vody. Na druhý deň ich v tej istej vode varíme...

Kura na koreňoch
Trochu som zasa experimentovala s jedným často používaným receptom a aj zmenou len dvoch ingrediencií mi vyšlo...

Teľacie karé s bryndzovou omáčkou a plnenými baby zemiakmi
Bryndzu môžete použiť aj na omáčku k mäsu alebo do plniek. Keďže je chuťovo výrazná, ...

Kurací perkelt
Očistíme stehná a okoreníme ich soľou a čiernym korením, nakrájame cibuľu. Na panvici si zmiešame...

Šunková torta
Z múky, masla, žĺtka, smotany a soli zmiesime cesto, ktorým vyložíme tortovú formu....

Morčacie rezne so žeruchou
Morčacie prsia rozdelíme na 6 rezňov. Okrajové blany narežeme a mäso naklepeme. Osolíme, pokoreníme,...

Kotlety
Do širších kotlet si nařízneme kapsy, přes fólii je mírně naklepeme a kapsy pořádně vytřeme kořením...

Vyprážaná bravčová pečeň v mandľovom cestíčku
Zostala mi menšia polovica pečienky z plnenia, urobila som ju v mandľovom cestíčku.

Filé z tresky s pomarančmi
Do kastróla vložíme fi lé, pokvapkáme ho šťavou z citróna, pridáme celú olúpanú cibuľu, nové korenie, ...