Bažantie prsičká v hubovej omáčke

Adam Czirák
šéfkuchár horského hotela Mních v Bobrovci, 1. júla 2014
Bažantie prsičká v hubovej omáčke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
100 g
250 ml
200 g (alebo čerstvé)
150 ml
150 ml
200 g
200 g
400 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prsia z bažanta očistíme, krídlovú kosť zbavíme kože, osolíme, okoreníme a dáme na gril kožou dole. Keď je koža chrumkavá, otočíme a na miernom ohni dogrilujeme.

  2. 2

    Kaša: Mrku a paštrnák spolu uvaríme v osolenej vode. V druhom hrnci uvaríme zemiaky. Keď sú zelenina a zemiaky mäkké, prepasírujeme, premiešame, pridáme maslo, smotanu, soľ a čerstvé mleté korenie.

  3. 3

    Omáčka: Do hrnca dáme huby, zalejeme vínom a varíme, kým sa víno nezredukuje na 100 ml. Pridáme demi glace a povaríme na miernom ohni 15 minút. Zjemníme kockou studeného masla a ochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Šalát: Bylinky a kvietky pokvapkáme brusnicovým octom, olivovým olejom a podávame.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: