Bažantie prsičká v hubovej omáčke

Adam Czirák
šéfkuchár horského hotela Mních v Bobrovci, 1. júla 2014 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Bažantie prsičká v hubovej omáčkeFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Prsia z bažanta očistíme, krídlovú kosť zbavíme kože, osolíme, okoreníme a dáme na gril kožou dole. Keď je koža chrumkavá, otočíme a na miernom ohni dogrilujeme.

  2. 2

    Kaša: Mrku a paštrnák spolu uvaríme v osolenej vode. V druhom hrnci uvaríme zemiaky. Keď sú zelenina a zemiaky mäkké, prepasírujeme, premiešame, pridáme maslo, smotanu, soľ a čerstvé mleté korenie.

  3. 3

    Omáčka: Do hrnca dáme huby, zalejeme vínom a varíme, kým sa víno nezredukuje na 100 ml. Pridáme demi glace a povaríme na miernom ohni 15 minút. Zjemníme kockou studeného masla a ochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Šalát: Bylinky a kvietky pokvapkáme brusnicovým octom, olivovým olejom a podávame.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist