Bažantie prsičká v hubovej omáčke
Adam Czirák
šéfkuchár horského hotela Mních v Bobrovci, 1. júla 2014
šéfkuchár horského hotela Mních v Bobrovci, 1. júla 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prsia z bažanta očistíme, krídlovú kosť zbavíme kože, osolíme, okoreníme a dáme na gril kožou dole. Keď je koža chrumkavá, otočíme a na miernom ohni dogrilujeme.
- 2
Kaša: Mrku a paštrnák spolu uvaríme v osolenej vode. V druhom hrnci uvaríme zemiaky. Keď sú zelenina a zemiaky mäkké, prepasírujeme, premiešame, pridáme maslo, smotanu, soľ a čerstvé mleté korenie.
- 3
Omáčka: Do hrnca dáme huby, zalejeme vínom a varíme, kým sa víno nezredukuje na 100 ml. Pridáme demi glace a povaríme na miernom ohni 15 minút. Zjemníme kockou studeného masla a ochutíme soľou a korením.
- 4
Šalát: Bylinky a kvietky pokvapkáme brusnicovým octom, olivovým olejom a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu