Murgh Tikka (predjedlo z kurčaťa)
V receptoch kuchýň Indie sa často stretnete s pojmom garam masala. Nie je to nič tajomné, je to vlastne zmes korenín, mierne opražená, aby sa zvýraznila ich chuť, a pomletá na prášok....
Domáca klobása so žemľou
Mäso zomelieme, pridáme žemle namočené v mlieku a vytlačené, soľ, korenie, postrúhanú citrónovú...
Kurča s americkou plnkou
Najprv si pripravíme plnku. Žemle nakrájame na menšie kocky, dáme ich do misky a pokvapkáme...
Panenka s krupotom a pečeňovým krémom
Bravčovú panenku odblaníme, očistíme, ogrilujeme z každej strany na olivovom oleji a dopečieme v rúre pri 180 °C...
Kuracie stehná a klobáska s ryžou- eintopf
Ak nám klasické kuracina lezie "hore krkom" tak pri varení prejdeme na trošku inú chuť a chuťové...
Parená sudová kapusta
Tento recept sa u nás pripravuje dosť často a už dlho, patrí medzi naše obľúbené. Zdedili...
Študentské špagety
Tento recept som si rád varil počas štúdia na VŠ. Tu ani nejde o varenie ale...
Kuracie rezne s pšeničnými klíčkami
S olivového oleja a korenín urobíme marinádu a rezne vložíme do nej a necháme 24 hod...
Zapekané cestovinové trubičky s mäsovou plnkou
Pomleté mäso si zmiešame s rožkami (predtým ich namáčam do mlieka), cibuľou, vajíčkom, pridáme...
Tuniak s krevetovým dresingom
Tento krát ma lekár naozaj vystrašil a po vašich bohatých radách (diskusia Každá rada dobrá) som sa...
Miešané mäso Enviro
V tomto mojom recepise je mäsových bielkovín na môj vkus viac než dosť, ale doplnila som...
Rib-eye steak s koňakovou omáčkou
Vysokú roštenku narežeme na štyri kusy po 250 g, ktoré okoreníme a po povrchu jemne narežeme nožom...
Chatový guláš po brezoviansky
jednoduchý recept na guláš aj pre začiatočníkov, pochádza z mojej hlavy, keď som chcela na...
Toasty
Mäso pomelieme a ochutíme najemno nakrájanou cibuľou, čiernym korením, horčicou, kečupom a premiešame.
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Komerčný recept<br /> Do skvelého mäsa zrolujte syr, šunku a vašu obľúbenú salámu a vychutnávajte si pikantnú...
Krevety s bambusovými výhonkami v kokosovom kréme
V hrnci uvaríme ryžu a necháme ju napučať 10 - 15 minút. Ošúpeme cesnak a na...
Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice
Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...
Pollo alla Cacciatora
Toto je môj favorit. Moja verzia je však zrýchlená a zjednodušená. Väčšinou ho robím na...
Hruška plnená mletým mäskom
Zostalo mi mleté mäsko zo včera, tak dnes som sa vrátila k receptu, ktorý som...
Kuracie stehná pečené so zemiakovo-kapustovou prílohou
Jedlá pečené alebo varené v jednom hrnci sú obľúbené. Obyčajne zaberie ich príprava málo času...
Morčacie krídlo plnené mäsom z diviaka
Nebojím sa kombinácii a rád skúšam netradičné spojenia. No a stalo sa mi, že tu uverejnený môj...
Cukina pečená s jaternicovou kašou
http://varecha. pravda. sk/recepty/jaternicova-kasa-/23474-recept. html, Tak , ako som písala, že kašu používam ako polotovar, tak som urobila...
Treska s kuracou pečeňou
Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba...
Čili špekáčiky
Ak doma niečo robíte a nemáte čas na dlhé státie pri hrncoch a chcete sa dosýta najesť,...
Bravčové plátky s kelom, hubami a paradajkami
Bravčové karé je mäso dosť suché, vhodnou technológiou dusenia či varenia ale z neho pripravíte výbornú chuťovku....
Bravčové plátky s lahodnou chuťou zelených olív a slaných citrónov
Ak máte radi chute sladkého Francúzska, konkrétne Provançe, tak ste na tej najlepšej adrese...
Salát z čínského zelí s jablky
Tak hned na úvod. Podobný salát tu je a myslím že od jednoho ze šéfkuchařů, ...
Zeleninkový šalát so surimi
Šalát si nakrájame nadrobno. Surimi zalejem vriacou vodou a necháme odpočívať pokiaľ sa "nevyzliekaju" z...
Bravčové rezance alla Fu
Tento recept som vymyslel, keď som bol na nákupe a nechcelo sa mi kupovať veľa zeleniny....
Kuracie medailónky s kokosom a hroznovým krémom
Neviem kedy som to pripravoval ale dobre si pamätám tie zvuky chvály, ktoré pri jedení rodina...