Treska s kuracou pečeňou
Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba...
Rybacia polievka s toastom „aioli“
Rybacie hlavy vložíme do studenej vody, pridáme polovicu z očistenej zeleniny, soľ, korenie a...
Jordánska jahňacia roláda
miesto jahnacieho mlateho masa mozete pouzit aj hovadzie alebo bravcove
Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o hodovaní, ale aj o tradíciách a osobitej atmosfére. Pri...
Bochánky se zelím a uzeným masem
Nejprve si připravíme náplň. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kysané zelí, osolíme,...
Skladaný pekáčik
Ako vyrobiť nedeľný obed ak vyberiete z mrazničky nesprávne mäso ... :o)
Bucatini s mrkvou a hovädzím mäskom
Spracovávala som mrkvu zo záhrady, tak som ju rovno zakomponovala aj do obedného menu.
Krémová kačacia polievka s domácimi rezancami
Rezance: Z múky a vajec vypracujeme tuhšie pružné cesto. Necháme pod utierkou aspoň 20 minút odpočívať....
Krkovička marinovaná v škoricovej marináde
Podavana s kari zeleninovou ryzou, opekanymi zemiackami, zeleninovou salsou a bernskou omackou :)
Cotoletta alla Bolognese
Mäso umyjeme a osušíme. Rezeň vyklepeme v strúhanke do obdlžnikového tvaru. Osolíme ho a vypražíme. Vylejeme prebytočný olej...
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šošovica, špenát a tekvica sa skvelo hodia ako príloha k ľahkej a perfektne dochutenej kuracinke.
Hot dogy so slaninou, syrom, s cibuľou a bazalkovým pestom
Veľmi chutný variant párku v rožku, ktorý si kľudne vychutnáte nielen doma, ale aj v...
Rib-eye steak s koňakovou omáčkou
Vysokú roštenku narežeme na štyri kusy po 250 g, ktoré okoreníme a po povrchu jemne narežeme nožom...
Rolovaná džigerica
Jednoduché ale chutné srbské (juhoslovanské) jedlo, vhodné ako hlavný chod alebo ako malé zahryznutie. S...
Vidiecke risotto
Naša dnešná večera alebo rizoto trochu inak... Inšpirovala som sa knihou o talianskom rizote, ktorú...
Kuřecí s ořechovou omáčkou a špagetovou dýní
Urodilo se nám větší množství špagetových dýní, a protože jsme je letos měli poprvé, hledal...
Kuracia zmes
Kuracie mäso zo stehien pokrájame na menšie kúsky. Kúsky mäsa osolíme, okoreníme čiernym korením a...
Kuracie mäso s nivou
Na oleji opražíme cibuľku a trochu slaniny, pridáme na kocky nakrájané kuracie rezne a opečieme ich....
Srnčí chrbát so šípkovo-zemiakovými šiškami
Očistený a osušený srnčí chrbát grilujeme na panvici asi 2 minúty z každej strany. Necháme odpočinúť v alobale,...
Panenka s krupotom a pečeňovým krémom
Bravčovú panenku odblaníme, očistíme, ogrilujeme z každej strany na olivovom oleji a dopečieme v rúre pri 180 °C...
Paštéta
Pečienku si pomelieme. Slaninu si nakrájame na malé kocky a dáme ju pražiť s cibuľou na masti....
Smažená sviečková s čiernym korením s chlebovo-pistáciovou knedľou
Najprv osolíme sviečkovicu. Jednu stranu posypeme majoránom a čiernym korením a necháme postať.
Domáca jaternička kupati
Jedlá s tajomstvom. Už názov napovedá, že sa v nich skrýva ďalší rozmer – tajomná plnka,...
Výborná polievka z pastierskej kapsičky
Z byliniek sa dajú variť aj výborné jedlá, lebo niektoré z nich sa dajú využiť v kuchyni ako celkom obyčajná zelenina. Sem patrí aj táto skvelá rastlina, z ktorej ja už veľa rokov varím....