Foto: mariamka
V prvom rade musím povedať, že to nie je môj recept ale skvelá inšpirácia podľa Mariana33, troška vylepšená cesnakom a mandľami.
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nasolíme, okoreníme čerstvým mletým korením a pretlačeným cesnakom, môžeme pokvapkať olivovým olejom. Necháme chvíľu marinovať.
-
2
Nie že by som bola díler, ale dávam do pozornosti túto skvelú pomôcku na čistenie a krájanie cesnaku. V tej zelenej ruličke celý strúčik pogúľate, šupka doslova sama odpadne, a potom krájačom pokrútite a máte cesnačik na kocky, kocočky, kašu, ako chcete, čím viac krútite, tým je jemnejší, proste zábava :)
-
3
Steak som opražila z jednej strany 6 min. presne ako píše Mariana33 a po otočení som vhodila olúpané mandle a dopražila spolu.
-
4
Môžeme podávať hneď, ale dá sa zakryť a udrží si šťavnatosť a sviežosť. Ako prílohu som urobila zemiakové pyré (zemiaky v šupe) a kapustový šalát s kápiou. Skvelé. Ďakujem a doporučujem :)
@evanaaa objednala som ju cez net vola sa to Garlic Pro, ked das do vyhladavaca, lahko najdes tie stranky, uz som nemala nervy na tie lisy, posledne dva boli totalne nanic, tak som chcela vyskusat nieco ine, vcera som prave robila pomazanku z paprik a rajcin, kde slo dost cesnaku a mala som to cobydup, naraz to zvladne aj 4 vecsie strucky, staci vyklepat alebo ja to zvyknem povymetat silikonovou maslovackou, oplachnem a hotovo :)