Foto: pampuska92
porcie
Postup
-
1
Prichystáme si všetky suroviny a môžme začať :)
-
2
Ako prvé si uvaríme mäsovú plnku, ktorou budeme plniť cuketové vežičky. Na oleji si do zlatista opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na plátočky nakrájanú slaninu, a na drobno nakrájané hríby. Podlejeme 1dcl vody a krátko podusíme.
-
3
Pridáme papriku mletú, korenie, majoránku, a mleté mäso. Podlejeme vodou tak, aby sme mali po uvarení mali dostatok šťavy do ryže.Dusíme, kým nieje mäso mäkké.
-
4
Cuketu očistíme a nakrájame na valčeky. Vydlabeme ich tak, aby nám ostal spodok nenarušený.
-
5
Na vymastený plech si poukladáme zemiaky nakrájané na krúžky. Dobre ich ochutíme a polejeme 2 PL oleja. Na ne poukladáme zvyšnú slaninu, hríby a na krúžky pokrájané paradajky.
-
6
Medzičasom si uvaríme osobitne ryžu a hrach. Uvarnú ryžu premiešame s hrachom.
- 7
Cuketové vežičky naplníme mäsovou plnkou a poukladáme na plech.
- 8
Štavu, ktorá nám ostala spod mäsa, vlejeme do ryži a dobre premiešame.
- 9
Plech zakryjeme alobalom a pečieme asi 45 minút, kým zemiaky nies sú mäkké. Keď sú zemiaky mäkké, odkryjeme alobal a na mäsové vežičky poukladáme kúsky plátkového syra. Necháme v rúre, kým sa syr nerozpustí a nezapečie vrch.
- 10
Už len pekne naservírovať :) Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 7
Diskusia k receptu