Bravčový hrebienok s ananásom

uschi - fotkauschi, 26. októbra 2009

Moje obľúbené jedlo "dýchajúce" exotikou, vskutku lahodné bravčové pripravené s čerstvým ananásom a bylinkami.

4
porcie
20 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g
100 g
1 PL
1
1 PL
250 g




Postup

  1. 1

    Vykostené bravčové mäso očistíme, umyjeme a osušíme. Do mäsa urobíme 4 hlboké zárezy tak, aby vznikol hrebienok.

  2. 2

    Syr najemno nastrúhame, petržlenovú vňať nasekáme a zmiešame s vajíčkom, osolíme, okoreníme, pridáme provensálske korenie a dôkladne premiešame. Zmes lyžičkou rozdelíme medzi plátky mäsa a rozotrieme. Ananás olúpeme, očistíme a dužinu nakrájame na hrubšie plátky, ktoré vložíme do zárezov. Takto pripravené mäso previažeme niťou, aby držalo tvar, zabalíme do alobalu a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch asi 70 minút.

  3. 3

    Po upečení mäso rozbalíme, prenesieme na servírovaciu misu a prelejeme vypečenou šťavou. Ozdobíme bylinkami. Podávame so zeleninovým šalátom a zemiakmi, alebo ryžou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia