Kuracie mäso s bielou reďkovkou

bea78 - bez fotkybea78, 30. mája 2013

Zase niečo nové do nášho jedálnička... dobrú chuť :)

5
porcií
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
2 čl
1 čl
3 čl
1 ks
5 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme kuracie mäso nakrájané na kocky. Šťavu, ktorú mäso pustí necháme odpariť a potom pridáme cibuľu, spolu to chytí potom takú zlatavú farbu a mäso kôrku, potom osolíme, okoreníme, pridáme červenú papriku a trochu osmažíme /pozor, aby sa paprika nepripálila/.

  2. 2

    Podlejeme asi pol litrom vriacej vody a necháme tak 10min. dusiť, potom k tomu pridáme nahrubo nastrúhanú bielu reďkovku, necháme ešte 10min podusiť.

  3. 3

    Nakoniec, až sa voda trochu odparí pridáme rozhabarkované vajcia, ktoré nám to celé zahustia. Hodí sa k tomu zemiaková kaša.

Diskusia k receptu

jamaja
To zahusťovanie 5-tími vajciami sa mi zdá trocha podivné...to tam vznikne praženica! Ja zvyknem zahusťovať 1-2 trojuholníčkami taveného syra....a môžem to potom konzumovať aj v rámci delenej diéty.
bea78
Tých 5 vajec tam ani nie je vidieť :)) Reďkev pustí dosť veľa šťavy a je toho veľa, takže sa to tam stratí, ale veď každý máme iné chute :)) Ja som bola veľmi spokojná. /dlho som tu nebola, za čo sa ospravedlňujem/.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia