
Krevetové špízy s mätovým dipom a šalátom z cukrového hrášku
Na letné príležitosti sú grilovačky ideálne a nami veľmi obľúbené. Naposledy sme si grilovali krevetky, ...

Kuracie prekvapenie
Kuracie mäso nakrájame na rezance, pripravíme zmes zo solamylu, sójovej omáčky, soli, mletého...

Rezne so sardelami
Inšpiroval ma recept v knihe "Recepty zo Života č. 9", str. 37 , ktorý som si...

Kuracie stehná na bylinkách
Bylinky vedia zmeniť akékoľvek jedlo na niečo netradičné, neobvyklé. Čo tak vyskúšať ich s kuracinkou?

Zapečený zemiakový guláš
Dostal se mi do ruky časopis KNIHOVNIČKA RECEPTY - to nejlepší z brambor. Velmi mne zaujal...

Placky s mäsovým tajomstvom v kapuste
Zemiakové placky obľúbené snáď na každý spôsob. Tieto som dnes plnila kyslou kapustou s klobásou a pridala...

Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...

Bylinkový žralok s holandskou omáčkou
Niekde som čítala, že holandská omáčka sa veľmi hodí k rybám a morským plodom. Rozhodla...

Umučená panenka
Tento recept mám od mojej známej z Čiech, robila som ho už niekoľko krát, ale...

Tuniakový šalát
Na dobre rozohriatom oleji osmažíme nakrájanú cibuľku, pridáme petržlenovú vňať, paradajky, portské víno a...

Kurča so slaninou
Tento recept vznikol náhodou u nás doma - otvorila som chladničku a vybrala som z nej, ...

Medovo-pomarančové kačacie prsia so špenátovým šalátom
Výsledok nedeľného experimentovania

Hydinový tanier so syrom a hruškou
Cherry paradajky, hrozno, rukolu, šalát frissé očistíme. Pridáme hrušku a nivu, spolu...

Paprikovo-hubový hrniec s ryžou (eintopf)
Zaváranie nemá konca-kraja a tak vymýšľam, ako rýchlo medzitým zasýtiť aj hladné krky. Väčšina slovenských...

Morčacie rezne so žeruchou
Morčacie prsia rozdelíme na 6 rezňov. Okrajové blany narežeme a mäso naklepeme. Osolíme, pokoreníme,...

Varená ryba s rajčiakovou omáčkou
Očistenú zeleninu pokrájanú na plátky, celé čierne korenie, citrónovú kôru, bobkový list a soľ...

Kotlety
Do širších kotlet si nařízneme kapsy, přes fólii je mírně naklepeme a kapsy pořádně vytřeme kořením...

Jahňacie ihly
Grilovanie nie je len o jedle, ale aj o zážitku, vôni a dobrej nálade. Namiesto dlhého státia za roštom či...

Kuracia bábovka
Kuracie prsia nasolíme, nakoreníme. Šunku a slaninu nakrájame na plátky. Bábovku vyložíme papierom, ...

Jednoduchá biela veľkonočná polievka
Stvorená na obed či večeru počas Veľkej noci, sú v nej samé super suroviny, ktoré počas týchto sviatkov jari milujeme....

Pečená hus s figami
Hus umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, potrieme majoránom a...

Bravčové s údeným tofu a brokolicou
Manžel má rád mäso. Ja mám rada tofu. Obaja máme radi brokolicu. Obaja vieme...

Rib-eye steak s koňakovou omáčkou
Vysokú roštenku narežeme na štyri kusy po 250 g, ktoré okoreníme a po povrchu jemne narežeme nožom...

Sardinková nátierka
Sardinky rozotrieme s maslom, pridáme postrúhanú cibuľu, olej a dobre vymiešame. Natretý chlieb ozdobíme...

Mäso s čili-jahodovou omáčkou
V tomto recepte nie je zaujímavé mäso, ale čili-jahodovo-cibuľková omáčka. Jedla som to v máji...

Salašnícka šošovica s hráškom
Šošovicu a hrach namočíme do vody. Na druhý deň ich v tej istej vode varíme...

Sparený losos s cinzanovou omáčkou
Lososa naporcujeme, osolíme, okoreníme a vložíme do vody, ktorú sme ochutili vínnym octom, ...

Fašiangový bravčový guláš
Na masti opečieme nakrájané bravčové plece. Pridáme najemno nasekanú cibuľu a urestujeme ju. Posypeme ju mletou...

Mušle sv. Jakuba na ďumbierovom chutney
Broskyne očistíme, nakrájame na kocky, vložíme do nádoby a pomaly varíme spolu s čili, ...