Špeciálne kačacie prsia
Foto: podravka
Vychutnajte si všetky chute, ktoré toto jedlo obsahuje: plátok kvalitných kačacích pŕs pripravený naozaj špeciálne s pridaním píniových orieškov, hrozienok a zrniek granátového jablka.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
V panvici rozohrejeme olej a kačacie prsia z oboch strán prudko opečieme. Presunieme ich do liatinovej rajnice alebo pekáča, posypeme jednou lyžicou vegety a podlejeme približne 150 - 200 ml vody. Zakryjeme alobalom a pečieme približne 40 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.
- 2
Hrozienka namočíme do koňaku a pred použitím scedíme.
- 3
Kačacie prsia po dopečení necháme chvíľu odležať a vychladnúť, potom nakrájame na plátky.
- 4
Olivový olej vymiešame s octom balsamico a soľou. Na servírovací tanier naaranžujeme kačacie prsia, poukladáme na ne lístky rukoly, posypeme píniovými orieškami, hrozienkami a zrnkami granátového jablka.
- 5
Pokvapkáme dressingom a podávame.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
asi preto sú špeciálne:-)