Pečené kačacie prsia
Pečené kačacie prsia

Špeciálne kačacie prsia

podravka - fotkapodravka, 2. augusta 2017. Komerčný recept.
Špeciálne kačacie prsia
Foto: podravka

Vychutnajte si všetky chute, ktoré toto jedlo obsahuje: plátok kvalitných kačacích pŕs pripravený naozaj špeciálne s pridaním píniových orieškov, hrozienok a zrniek granátového jablka.

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g
4 PL
80 g
70 - 100 ml
50 g opražené
1 PL
1 PL
150 g
2 PL (zrnká)
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V panvici rozohrejeme olej a kačacie prsia z oboch strán prudko opečieme. Presunieme ich do liatinovej rajnice alebo pekáča, posypeme jednou lyžicou Podravky a podlejeme približne 150 - 200 ml vody. Zakryjeme alobalom a pečieme približne 40 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.

  2. 2

    Hrozienka namočíme do koňaku a pred použitím scedíme.

  3. 3

    Kačacie prsia po dopečení necháme chvíľu odležať a vychladnúť, potom nakrájame na plátky.

  4. 4

    Olivový olej vymiešame s octom balsamico a soľou. Na servírovací tanier naaranžujeme kačacie prsia, poukladáme na ne lístky rukoly, posypeme píniovými orieškami, hrozienkami a zrnkami granátového jablka.

  5. 5

    Pokvapkáme dressingom a podávame.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: