Kombinácia hydinových vnútorností so strukovinami vykreovala celkom príjemnú chuť. Ochutenie a jemnú pikantnosť dodajú cibuľové cíby, no a Staročeské korenie patrí medzi jednu z Zobraziť celý popisKombinácia hydinových vnútorností so strukovinami vykreovala celkom príjemnú chuť. Ochutenie a jemnú pikantnosť dodajú cibuľové cíby, no a Staročeské korenie patrí medzi jednu z najlepších zmesí, ktorá nemôže nič pokaziť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Cícer a šošovicu namočíme na 12 hodín.
- 2
 Cibuľu pokrájame na nie veľmi drobno a do sklovita osmahneme na oleji.
- 3
 Pridáme na tenšie pásiky pokrájané žalúdky a na kolieska srdcia a oprážame ich 4 minúty až zbelejú a pustia šťavu. Potom pridáme na pásiky pokrájané pečienky, okoreníme Staročeským korením, opatrne osolíme a oprážame ešte jednu minútu.
- 4
 Podlejeme predhriatou vodou, pridáme šošovicu a cícer a varíme 15 minút.
- 5
 Nakoniec okoreníme bazalkou, pridáme ešte asi jeden centimeter dlhé nakrájané cibuľkové cíbiky a necháme dovariť počas 10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu