Kombinácia hydinových vnútorností so strukovinami vykreovala celkom príjemnú chuť. Ochutenie a jemnú pikantnosť dodajú cibuľové cíby, no a Staročeské korenie patrí medzi jednu z Zobraziť celý popisKombinácia hydinových vnútorností so strukovinami vykreovala celkom príjemnú chuť. Ochutenie a jemnú pikantnosť dodajú cibuľové cíby, no a Staročeské korenie patrí medzi jednu z najlepších zmesí, ktorá nemôže nič pokaziť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cícer a šošovicu namočíme na 12 hodín.
- 2
Cibuľu pokrájame na nie veľmi drobno a do sklovita osmahneme na oleji.
- 3
Pridáme na tenšie pásiky pokrájané žalúdky a na kolieska srdcia a oprážame ich 4 minúty až zbelejú a pustia šťavu. Potom pridáme na pásiky pokrájané pečienky, okoreníme Staročeským korením, opatrne osolíme a oprážame ešte jednu minútu.
- 4
Podlejeme predhriatou vodou, pridáme šošovicu a cícer a varíme 15 minút.
- 5
Nakoniec okoreníme bazalkou, pridáme ešte asi jeden centimeter dlhé nakrájané cibuľkové cíbiky a necháme dovariť počas 10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu