Mini burgery

Hellmann´s
, 29. júna 2015
Mini burgery
Foto: Unilever
4
porcie
34 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 PL
2 PL
4 ks
8 plátkov
2 hrste (najlepšie farebný – redchart)
1 ks
8 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho placku tenkú asi 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť.

  2. 2

    Na rozpálený gril vložíme mäso a pečieme z každej strany približne 3 – 4 minúty (otáčame len raz). Mäso necháme asi 5 minút odpočinúť a potom z oboch strán osolíme.

  3. 3

    Žemle rozpolíme, na grile všetky časti opečieme z oboch strán.

  4. 4

    Na spodné diely natrieme po jednej lyžičke tatárskej omáčky Hellmann‘s, naaranžujeme šalát, paradajky. Natrieme druhou lyžičkou tatárskej omáčky Hellmann‘ s, položíme mäso, koliesko cibule a priklopíme hornou polovicou žemle.

Diskusia k receptu

igorc
ako urobim tie zemle? to je niekedy vacsie umenie ako zomliet maso a dat piect placky z neho :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha