Jemná hovädzia pečienka

peter64 - fotkapeter64, 5. júla 2011

tento recept mi dala naša suseda

Suroviny

800 g
2 PL
150 g
2 ks
100 g
2 ks
 nahrubo potčené
5 dl
2,5 dl
1 PL
20 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme,osušime,posolíme,potrieme horčicou,obalíme plátkami slaniny a previažeme niťou.Na rozohriatom oleji mäso opečieme zo všetkých strán a vyberieme.Vo výpeku opražimecibuľu nakrájanú na drobno,pridáme mrkvu a zeler nakrájané na rezance,bobkové listy,korenie,popražime,vložime späť mäso,podlejeme vriacim bujonom,vínom,prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme domäkka.

  2. 2

    Mäso vyberieme,do šťavy pridáme namočené a uvarené huby,kečup,hladku múku rozmiešanú v troche vody a niekoľko minút povaríme.Mäso nakrájame na plátky,prelejeme omáčkou,posypeme posekanou vňaťou a podávame s varenou cestovinou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tuším aj tento recept sa mi páči, tak si ho uložím a hajde zháňať mäsko, lacnejšie. Zadné je, predpokladám, stehno, mohlo by byť aj plece,nie? Len to červ. víno - musí byť? Unás sa totiž nedrží alkohol, no, uvidím, čo sa dá robiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia